BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Zaman yazarından Erdoğan'a şok benzetme!

Zaman yazarı İhsan Dağı Başbakan Erdoğan'ın eksen kayması yaşayarak Erbakan çizgisine kaydığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarındaki tutumunu sık sık eleştiren cemaat gazetesi Zaman'da dikkat çeken bir yazı daha yayınlandı. Başbakan Erdoğan'ın yeniden Erbakan çizgisine kaydığını iddia etti. Dağı Erdoğan'ın 10 yıl önce böyle konuşsaydı oyunun bu kadar yüksek olamayacağını iddia etti.

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren 'milli görüş' hareketinden çok 'merkez' partisi olduğunu iddia etmesini hatırlatan Dağı söylemleriyle merkez partisi olmaktan uzaklaştığını iddia etti.

Demokrasi ve kalkınma diline yaslanarak siyaset yapan Menderes ve Özal'ın yanına Erdoğan'ın da resminin konulduğunu söyleyen Dağı o resimde Erbakan'ın olmamasına dikkat çekti. Bunun sebebinin Erdoğan'ın Erbakan çizgisinden gelse de tabacının Menderes-Özal olduğunu belirten Dağı AK Parti'nin artık duyarsızlık yaşadığını iddia etti.

Dağı Erdoğan'ın artık Erbakan çizgisine kaydığını şu sözlerle ifade etti: "Bugün hem Başbakan’ın konuşmaları, hem bu konuşmalarda atılan sloganlar Menderes-Özal geleneğinden çok Erbakan çizgisine yakın. Üslup da içerik de ‘merkez’ değil ‘ideolojik’ bir partiyi andırıyor. Erdoğan on yıl önce meydanlarda böyle konuşsaydı yüzde 34’ü, 47’yi, 50’yi görebilir miydi?"

"Bu durum 'AK Parti'de bir eksen kayması mı yaşanıyor' sorusunu gündeme getiriyor" diye soran İhsan Dağı, AK Parti'nin merkez kimliği ile öne çıkmasını beklediğini söyledi.

İhsan Dağı AK Parti'nin bugün hala güçlü olduğunu söyleyerek, partinin bu ülkenin sivilleşmesi ve demokratikleşmesine yoğunlaşmasını istedi.