BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı son dakika hayatını kaybetti

Zaman gazetesi yazarı Fikret Ertan hayatını kaybetti.

Abone ol

Zaman Gazetesi diplomasi ve dış haberler Yazarı Fikret Ertan’ın geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Şubat'ta öldüğü ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan vefat bilgilerinin ardından evine giden Fikret Ertan’ın komşuları, 3 Şubat’ta rahatsızlanan yazarın Üniversite Hastanesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldığını aktardı.

Aynı akşam, burada hayatını kaybeden Fikret Ertan’ın geçen Çarşamba günü Eskişehir’de toprağa verildiği öğrenildi.

KARDEŞİ ZEKİ ERTAN: VASİYETİ ÜZERİNE KİMSEYE HABER VERMEDİK

Zaman'a konuşan kardeşi Zeki Ertan, ağabeyinin hayatta iken gösterişi sevmediğini bu sebeple cenaze töreninin de sade olmasını istediğini söyledi. Zeki Ertan, ağabeyinin vasiyeti üzerine 40 yıllık arkadaşları dahil yıllarca köşe yazarlığı yaptığı gazete yöneticilerine bile haber vermediklerini belirtti.

'CENAZESİNDE KAMERA VE FOTOĞRAF MAKİNASI BİLE İSTEMEDİ'

Zeki Ertan, cenazesinde kesinlikle kamera ve fotoğraf makinesi ile görüntü alınmasını istemediğini de kaydetti. Çarşamba günü yapılan sade bir törenle Seyitgazioğlu’ndaki Asri Mezarlığı’nda toprağa verilen Fikret Ertan’ın vefat haberini geç öğrenen gazetedeki eski mesai arkadaşları ve dostları onu dualarla anarken üzüntülerini dile getirdi. Hiç evlenmeyen Fikret Ertan, Eskişehir’de tek başına yaşıyordu. Ertan’ın kalp rahatsızlığı bulunuyordu.

Fikret Ertan, Zaman'da 1988 yılından itibaren dış politika yazıları yazıyordu. Ertan, son yazısı olan "Transdinyester meselesi" adlı köşe yazısında "Rahatsızlığım dolayısıyla yazılarıma bir süre ara veriyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle…" notu düşmüştü.