BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,46
HABER /  POLİTİKA

Zaman yazarı MHPyi kızdıracak!

Hep AK Parti, tarikatçılıkla suçlanırdı bu kez eleştiri okları MHP'ye yöneldi. İddiaya göre MHP, Antalya'da tarikat desteği aldı.

Abone ol

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, "tarikatların" tartışıldığı programda MHP'yi tarikatçılıkla suçladı. Bulaç'a göre MHP, Antalya'da aldığı oyların nedeni ittifak yapılan bir tarikat.

Siyaset ve Türkiye'deki tarikatlar başlıklı tartışma, 29 Mart seçimleriyle ilgili çok önemli bir iddiayı daha gündeme getirdi. İddianın önemli olmasının nedeni ise bugüne kadar tarikatlar konusunda oldukça hassas olduğu bilinen MHP'nin Antalya'da bir tarikatla işbirliği yapması!

AKYOL TEK BAŞINA

Reha Muhtarın hazırlayıp sunduğu "Çok farklı-Özel" de dün gece Türkiye'deki tarikatlar ve cemaatler tartışıldı.  Programda eleştirilere tek başına göğüs geren Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol, Kemalizim konusundaki sözleri nedeniyle eleştirildi.Cumhuriyet'ten Ali Sirmen tarafından "Kemalafobisi" var dediği Akyol, cemaatlerin devlet tarafından kontrol edildiğini ancak yasal olarak gerekli zeminin bulunmadığını iddia etti. Akyol, ADD'nin bir dernek olarak istediği partiye destek vermek gibi bir özgürlüğün cemaatlere de tanınması gerektiğini ifade etti.

AKYOL'DAN İLGİNÇ İDDİA

Akyol'un bu sözleri üzerine hararetlenen tartışmalara katılan Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, çok farklı bir iddia ortaya attı. Türkiye'deki cemaatlerin devletin yetkili kurulları tarafından sürekli denetlendiğini kaydeden Bulaç, hiçbir cemaat ya da tarikatta devlete rağmen herhangi bir yapılanmanın içerisine gidemeyeceğini söyledi. Bulaç, AK Parti ve cemaatler üzerine yapılan tartışmada, bunun her siyasi partide olabileceğin söyleyerek, "Ona bakarsanız MHP'de Antalya'da az da olsa elde ettiği başarıyı ya da aldığı oyları iki farklı cemaate borçludur" dedi.