BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı kendi gazetesini anketlerle vurdu

Zaman yazarı Etyen Mahçupyan, AK Parti'nin oy kaybettiğini savunan Zaman gazetesini kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Zaman yazarı Mahçupyan, “Türkiye’de halk kolay kandırılamaz” diyerek hükümetin oy kaybedeceğini sananların yanılgı içinde olduğunu yazdı. Yazara göre, Başbakan Erdoğan'ın "komplo" iddiası, halk arasında karşılığı var.

Paralel yapıya karşı internet düzenlemesini meclisten geçiren hükümete, genel hatlarıyla destek çıkan Zaman gazetesi yazarı Etyen Mahpuçyan, yine cemaati kızdıracak.

Bir süre önce hükümete yakın duran Yeni Şafak'a röportaj vererek safını açıkça belli eden yazar, bu kez de anketler üzerinden paralel yapılanmaya yüklendi.

Zaman'ın bir süre önce AK Parti'yi yüzde 36 gösteren anketine üstü kapalı cevap niteliği taşıyan yazar, Başbakan Erdoğan'ın "komplo" suçlamasının analizini böyle yaptı:

YAŞANANLAR NORMAL DEĞİL

"Anketlerde AKP oyunun düşmediğini görüp de gördüğüne inanamayanların, hükümetin bu tedirginliğinin dindar muhafazakâr kesimde büyük ölçüde karşılığı olduğunu kavramalarında yarar var. İnsanlar kendilerini özdeşleştirmiş oldukları bir partinin yara almasını, hele bir komploya kurban gitmesini istemiyorlar. Başbakan’ın ‘komplo’ sözcüğünü kullanmasının nedenlerinden biri büyük ihtimalle kendi tabanındaki bu endişenin farkında olması ve onları teyakkuza geçirme isteği. Batı’dan veya laik kesimin içinden bakıldığında komplo suçlaması, hele Başbakan’ın kullandığı dille, hiçbir inandırıcılık taşımıyor olabilir.

Muğlak ifadelerle süslenerek sınırları belirsiz bir suçlamaya dönüşen böyle bir değerlendirmenin saygı görmeyeceğini öngörebilir ve haklı da oluruz. Ama Başbakan’ın topluma hiç de anlamsız olmayan bir uyarı mesajı verdiğini atlamamak gerek. Basitçe söylersek dindar muhafazakâr kesim bu ‘komplo’ lafından tek bir şey anlıyor: Yaşananlar ‘normal’ değil, AKP üzerinde oynanan bir oyun var ve bunun arkasında ‘bize’ yabancılaşmış olanlar bulunuyor.

“Türkiye’de halk kolay kandırılamaz” diyerek hükümetin oy kaybedeceğini sananlar, bunun gerçekleşmediğini gördüklerinde kendi beyanlarını hatırlamak ve nihayette o sözün doğru olduğunu teslim etmek durumunda kalabilirler…"

Etyen Mahçupyan tüm yazıları

ZAMAN'IN TARTIŞILAN ANKETİ

anket.20140213090944.jpg

BUNLAR DA CEMAATİ ÜZEN ANKETLER

bomba.20140213091207.jpg

cemaat.20140213091433.jpg

anket1.jpg