BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı ağzını bozdu! Mahçupyan plan değiştirdi

Yazar Etyen Mahçupyan, hükümeti çok sert yazılarla eleştiren Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne ile kafa buldu.

Abone ol

Erdoğan'ın 'milletin anasını bellemesine' izin vermeyeceğini yazan Zaman yazarı Alpay için, Mahçupyan, bugünkü köşesinde "Bu güçlü satırları okuduğumda endişelerimden öylesine kurtulmuştum ki, itiraf edeyim yurtdışına göç etme planımı bile erteledim." diye yazdı.

17 Aralık operasyonu sonrası hükümetten yana tavır alan Zaman si yazarı , iki Zaman yazarıyla adeta dalga geçti.

Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin yazılarından alıntı yapan Mahçupyan, bugünkü yazısında "yüreğime su serpildi" diyor. 

AK Parti iktidarının sonunun geldiğini ilan eden iki yazar, Mapçuyan'ın köşesine konu oldu. Alpay ve Türköne'nin seçimlere ilişkin analizlerini sorgulayan yazarın yazısı, gazete yazarları arasında yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek.

ALPAY'IN DELİLİ DE HERKESİN GÖNLÜNÜ FERAHLATACAK CİNSTEN

"Ama muhakkak ki en önemlisi şu: “AKP’ye oy vermiş olan yurttaşlarımızın giderek büyüyen kesimi Erdoğan ve kliğinden uzaklaşıyor… Görünen köy kılavuz istemez. Ne yaparsa yapsın, Erdoğan ve kliğinin iktidarının sonu gözükmüştür.” Alpay’ın delili de herkesin gönlünü ferahlatacak cinsten: “Bu halk… ‘bidon kafalı’ olmadığı için Erdoğan ve kliğinin iktidarına son vermeyi bilecek, ‘milletin anasını bellemesine’ izin vermeyecektir”. Bu güçlü satırları okuduğumda endişelerimden öylesine kurtulmuştum ki, itiraf edeyim yurtdışına göç etme planımı bile erteledim.

Yine de içimde çok ufak da olsa bir tedirginlik yok değildi. Ama sadece bir gün sürdü… Mümtaz’er Türköne, 2 Mart tarihli ‘Adalet elbette yerini bulur’ başlıklı yazısıyla bendeki bu son şüphe kırıntılarını da ortadan kaldırdı: “Başbakan meşruiyetini hızla kaybediyor. Sandığı tek referans göstermekte haklı: Meşruiyetin biricik ölçüsü seçimler.” Ben bu beklenmedik ve heyecan verici özgüven yükselmesinin nedeni ne diye düşünmeye başlamıştım ki, gözüm sonraki satırlara takıldı: “AK Parti’nin bugün itibariyle genel seçim oyları 2002 düzeyinin altına inmiş durumda.” Ve yazının sonuna doğru gelen vurucu tekrar: “Başbakan… gücün kaynağı olan sandıktaki meşruiyetini kaybediyor.”

DOĞRUSU YÜREĞİME SU SERPİLDİ

Doğrusu yüreğime su serpildi. Anladığım kadarıyla bu iş bitmiş… Seçimlerde AKP’yi büyük ve kaçınılmaz bir hüsran bekliyor. Hele Facebook ve YouTube çıkışından sonra, eğer sonuç böyle çıkmazsa benim tek bir açıklamam var: Demek ki iktidar oy çalmış, manipülasyon yapmış, seçime şaibe karışmıştır. Alpay ve Türköne’nin sağlam analizlerini veri alırsak başka ne olabilir bilemiyorum… Düşündüm düşündüm, ben bulamadım…"