BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Gülen ile ilgili şok imza

Kılıçdaroğlu'nun hem Gülen hem de Risalelerle ilgili verdiği soru önergesi ortaya çıktı.

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı Abdülkadir Selvi, CHP ve cemaat işbirliğini en can alıcı yerinden yakaladı. CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla Gülen okulları hakkında ve Risale-i Nurlar hakkında yayınladığı soru önergelerini yazısına taşıyan Selvi cemaate o günlerde AK Partili vekillerin sahip çıktığını hatırlattı.

CHP'nin Meclis Araştırma Önergesi 9 Mart 2005 tarihini taşıyor.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve 69 arkadaşının imzasını taşıyan önergede, 'Kamuoyunda Fethullah Gülen okulları diye bilinen bu okullar, dershaneler ve yurtlarla ilgili Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 104 ve 105. maddelerine göre Meclis araştırması açılmasını saygıyla sunarız' deniliyor.

Gazalcı'nın önergesinde bir ibare dikkati çekiyor. 'Ankara'da 2001 yılında Fethullah Gülen hakkında 'laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak' gerekçesiyle bir dava açılmıştır. Bu dava 4616 Sayılı Şartlı Salıvermeye, Ceza ve Davaların Ertelenmesine Dair Yasa çıkınca 5 yıl ertelenmiştir' diyor.

Önce sondan başlayayım. Fethullah Gülen'le ilgili cezai takibat ne zaman kaldırıldı.

CHP'li Gazalcı'nın 2005 tarihinde verdiği önergeye bakılırsa o tarihte kaldırılmamış. Şimdi bu sorunun çengelini açık olarak bırakıp yukarıdaki araştırma önergesine dönmek istiyorum.

CHP'nin önergesinde dikkat çekici bir isim daha yer alıyor. İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu.

AK PARTİ CHP'YE KARŞI CEMAATİ SAVUNUYOR

Gülen grubunun bugün kapı kapı gezip oy istediği CHP'nin verdiği araştırma önergesinin akıbeti ne oluyor? Beddua ettikleri, seçimlerde başarısız olması için çalıştıkları AK Parti oylarıyla reddediliyor.

Araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında kürsüye çıkan CHP sözcüleri cemaate o kadar ağır sözlerle saldırıyorlar ki, onlara karşı cemaati savunan ise AK Parti milletvekilleri oluyor.

Şimdi ucunu açık bıraktığım sorunun cevabına dönüyorum.

Evet Fethullah Gülen, bugün beddua ettiği AK Parti'nin 5 Mayıs 2006 tarihinde terörün tanımını değiştirdiği yasa kapsamında 2006 yılında davalardan kurtuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN RİSALE İÇİN SORU ÖNERGESİ

Bugün cemaatin başarılı olması için bayrağını salladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sadece Fethullah Gülen ve okullarıyla problemli değilmiş. Kılıçdaroğlu'nun asıl derdinin, Nur hizmetlerinin esasını oluşturan ve Bediüzzaman Said Nursi tarafından hazırlanan Kur'an tefsiri Risale-i Nurlar olduğu anlaşılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu 23 Ağustos 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde ise şöyle diyor:

1-Milli Eğitim Bakanlığı'nca orta öğretim kurumlarına, 'Risale' adlı bir ders konmuş mudur?

2- İstanbul Bahçelievler Fatih Koleji'nde her gün -Cumartesi ve Pazar günleri de dahil- risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?

Burada Kılıçdaroğlu açısından bir çelişki görmüyorum. Sadece Risale-i Nur'un bir kitap değil, Kur'an tefsirlerinden oluşan bir külliyet olduğunu bilmemesi bir eksiklik olabilir. Kur'an'la, ezanla, dinle, imanla, Kur'an'ı Kerim'in elifbası ile mücadele etmiş, başı sarıklı alimleri darağaçlarında sallandırmış bir CHP'nin mensubu olarak Kılıçdaroğlu'ndaki rahatsızlığı anlayabiliyorum da tek anlamadığım cemaatteki bu CHP aşkı ve Kılıçdaroğlu sevdasının nereden geldiği?

CHP İLE İŞBİRLİĞİNİ YAKIŞTIRIYORLAR MI?

Soru önergelerini uzatmak değil amacım. Hatta bugün kol kola girdikleri, omuz omuza verdikleri Nur Serter'in, Fethullah Gülen hakkında Meclis kürsüsünden sarf ettiği sözleri de hatırlatacak değilim.

CHP ile işbirliğini kendilerine yakıştırıyorlarsa hayırlı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

CHP tarafından şapka kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca'nın elinin iki yakalarında olacağından kuşkum yoktur.