BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Zafira demek güvenlik demek

Yeni Opel Zafira EuroNCAP çarpışma testlerinde yolcu güvenliği sağlama konusunda en yüksek puan olan 5 yıldızı aldı. Zafira çocuk güvenliği konusunda da başarılı oldu

Abone ol

Yeni Opel Zafira EuroNCAP çarpışma testlerinde yolcu güvenliği sağlama konusunda 5 yıldız aldı.

Yeni Opel Zafira EuroNCAP çarpışma testlerinde yolcu güvenliği sağlama konusunda en yüksek puan olan 5 yıldızı aldı ve çocuk güvenliği konusunda da güvenliğini belgeleyerek 4 yıldızın sahibi oldu.

Aktif ve pasif olmak üzere yüksek güvenlik sistemleri ile donatılan Yeni Zafira'da IDSPlus gibi ileri şasi yapısı ve Sürüşe Duyarlı Ön farlar (AFL) gibi yeni buluşlar da kullanılıyor.

Zafira'nın ön tasarımına pasif koruma önlemleri dahil edilirken, tampon çevresinde enerjiyi emen elemanlar ve gelişmiş darbe emici ön tampon, özel olarak dizayn edilen motor kaputu, bir çarpışma durumunda yayaların, bisiklet ve motosiklet kullananların bacak ve kafalarının ciddi şekilde yaralanmaları riskini azaltıyor.

SAFETEC koruma sistemi de dahil olan Yeni Zafira'nın güvenlik donanımında bulunan bu sistem, çarpışma kutuları olan çok sağlam, dengeli bir gövde ve ESP Plus elektronik stabilite programlı IDS-şasi, TCPlus çekiş kontrolü, CBC [Viraj Dönüşü Fren Kontrolü], dört disk fren ve servo fren sistemli ABS'den oluşuyor.

SAFETEC sistemi içerisinde ayrıca sürücü ve ön koltuk yolcusu için ön hava yastıkları ve göğüs / leğen kemiği bölgesini koruyan yan hava yastıkları, baş için ön ve arka perde hava yastıkları, önde ve arkada aktif kafalıklar da bulunuyor.

Kaynak: www.mynet.com