BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  GÜNCEL

Zafer Çağlayan'dan flaş hamle! Davaya katılmak istiyor...

Reza Zarrab'ın itiraflarıyla gündemde olan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, mahkemeye başvurarak TUSKON davasına katılma talebinde bulundu...

Abone ol

ABD'de tutuklu yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın "45-50 milyon Euro rüşvet verdim" iddiaları nedeniyle gündemden düşmeyen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan flaş bir adım geldi.

15 Temmuz sonrası kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik aralarında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın bugün görülen 10. duruşmasına Zafer Çağlayan'ın talebi damga vurdu. 

MAHKEME BAŞKANI AÇIKLADI: Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, duruşmanın başlangıcında Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile eski bakanlardan Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı.

SAVCI: HEPSİNİN TUTUKLULUKLARI DEVAM ETSİN: Cumhuriyet savcısı, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Ayrıca sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir kararlarının devamına karar verilmesini isteyen savcısı, sanıkların kayyım atanan şirketlerinde illegal kayıt olup olmadığı konusunda bilirkişi raporu alınmasını da talep etti. Savcının görüşünü açıklamasının ardından tutuklu sanıklara söz verildi.

TOPBAŞ'IN DAMADI TAHLİYE İSTEDİ: İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da talep konuşmasında, “Tüm deliller toplanmıştır. Tutukluluğum süresince beyanlarımla çelişen bir delil elde edilememiştir.  1 Mart 2014’te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’nda (hükümeti tehdit ettiği belirtilen) Başkan Rızanur Meral’in açılış konuşmasını alkışlamadım, ayağa kalkmayarak protesto ettim. TUSKON’dan ilk istifa eden benim. Buna ilişkin delili de mahkemeye sundum. Hakkımda beyanda bulunan gizli tanığın ifadelerinde somut bir delil yoktur. Tutuksuz yargılanırsam buraya geleceğim konusunda tereddütünüz olmasın. Tahliyemi ve beratimi talep ediyorum. Mal varlıklarım üzerindeki tedbir kararlarının kaldırılmasını talep ederim” dedi.

TÜM SANIKLAR TAHLİYELERİNİ İSTEDİ: Sanıklardan söz alan Mehmet Zenginer ve Faruk Güllü de tahliyelerini talep etti. Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar da tüm delillerin toplandığını, örgüt üyesi olmadıkları belirterek, tahliyelerini istedi. Sanıklar ayrıca, mal varlıkları üzerindeki tedbir  kararlarının kaldırılmasını istedi. Duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.