BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.381,39
HABER /  POLİTİKA

Yüzkızartıcı suçlara da dokunulacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıklara ilişkin kararını verdi. Kapsam genişledi. Yüzkızartıcı suçlarda listeye dahil edildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın, dokunulmazlık dosyalarının tamamının incelenmesi için talimat verdiği belirtildi. Yalnızca terör değil, hırsızlık, yolsuzluk ve yüz kızartıcı suçlar da incelenecek. Dokunulmazlık fezlekesinin kapsamının genişlemesi ile CHP'li Muharrem İnce'ye de dokunulacak.

AK Parti grup toplantısı bugün Meclis yerine parti binasında yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , açılış konuşmasının ardından milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.

2.5 saat süren toplantının ana gündem maddesi 'dokunulmazlıklar'dı.

ANAYASAL DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

BDP'lilerle ilgili hazırlanan fezlekeye yönelik AK Partili vekillerin görüşlerini alan Erdoğan, BDP'li vekillerin durumundan bağımsız olarak da bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, sayısı 956'ya ulaşan dokunulmazlık dosyalarının tamamının incelenmesini, sadece terör değil; yolsuzluk, hırsızlık, yüz kızartıcı suçlar gibi suçların da kapsama alınmasını istedi.

Konuyla ilgili gerekirse ' anaya sal değişiklik' için çalışma yapılmasını isteyen Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda partinin hukukçu kurmayları dosyalar üzerinde çalışacak.

Çalışma sonuçları Başbakan'a bir rapor halinde sunulacak, ardından muhalefet partilerinden destek istenecek.

DOKUNULMAZLIK TASLAĞI BDP'LİLERİ KAPSAMAYACAK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gündemdeki dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda taslağın sadece BDP’li milletvekillerini kapsamayabileceğini belirtti. Ergin, bu haliyle milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Avrupa Birliği’nden tenkit gelmeyeceği görüşünde.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP’li milletvekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik taslağın Meclis’ten geçmesi halinde Avrupalı yetkililerden tepki gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Ergin ‘‘Sözkonusu düzenleme sadece BDP’li milletvekillerini kapsamayacak şekilde olacak. Bu haliyle Avrupa Birliği’nden bu yönde herhangi bir tenkit geleceğini düşünmüyorum.’’ şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen çocukların cinsel istismarına karşı mücadeleyi amaçlayan Küresel İttifak toplantısına katılmak üzere Brüksel’e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yarın öğleden önce Avrupa Parlamentosu’nda bir dizi temas gerçekleştirdikten sonra Avrupa Komisyonu’nda Küresel İttifak toplantısına katılacak. Ergin, perşembe günü ise Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Stefan Füle ile görüştükten sonra AB Daimi Temsilcilik binasında Brüksel’de mukim Türk gazetecilerle bir araya gelecek.