BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yuvaların dağılmasını önleyecek proje

"Koruyucu ve Kollayıcı Hizmetler" projesi kapsamında oluşturulacak komisyon, boşanmak için başvuran ailelerin yuvalarının kurtarılmasına yönelik çalışmalar yapacak.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Koruyucu ve Kollayıcı Hizmetler'' adlı bir proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında oluşturulacak komisyonun, yuvaların dağılmasının nedenlerini araştırarak, nedenleri ortadan kaldırıp eşleri boşanmaktan vazgeçirmek için girişimlerde bulunacağını belirtti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ve Malatya Adliyesi'nin proje ortağı olduğunu ifade eden Bozkurt, hazırladıkları projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e Malatya'ya yaptığı ziyarette sunduklarını bildirdi.

Bir psikolog ve sosyoloğun da bulunacağı komisyonun, boşanmak için mahkemeye başvuran ailelerin evliliklerini kurtarmaya yönelik çalışma yapacağına işaret eden Bozkurt, komisyonun, boşanma gerçekleşmeden ve aile içi şiddet yaşanmadan önlemeye gayret edeceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de projeyi çok güzel ve uygun bulduğunu anlatan Bozkurt, Malatya'dan başlatacakları projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.