BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Kamu-Sen sözleşmelinin yanında

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, belediyelerde ki başta olmak üzere bütün sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasını istedi.

Abone ol

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Türkiye Kamu-Sen'in yıllardan beri sürdürdüğü eylem ve çalışmaların ardından 2011 yılının Haziran ayında bazı sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçirildiğini hatırlatan Koncuk, ancak belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeliler, üniversitelerde proje kapsamında çalışan 4/B'liler, usta öğreticiler, vekil öğretmen, ebe ve hemşireler, vekil imam- hatipler, fahri kuran kursu öğreticileri, TOKİ çalışanları ve 4/C'liler gibi pek çok sözleşmelinin kapsam dışında kaldığını savundu.

Kapsam dışında kalan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için ısrarla talepte bulunduklarını ifade eden Koncuk, hükümetin artık sözleşmeli belediye çalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememesi, bu mağduriyeti bir an önce sonlandırması gerektiğini kaydetti.

AK PARTİ'YE BÖYLE YÜKLENDİ

''Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalar olumlu olmakla birlikte, son yılların kanayan yarası haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamın giderek artması, AKP'nin güvencesiz ve esnek istihdam anlayışının değişmediğini ortaya koymaktadır. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemiz ve talebimiz, kamu kesimi başta olmak üzere, tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale getirilmesidir. Günübirlik uygulamalarla yapılan iyileştirmeler, sorunun geneline yönelik bir çözüm getirmemektedir. Belediyelerde çalışan sözleşmeli personeller başta olmak üzere istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz.''

İLERLEME VAR AMA YETERLİ DEĞİL

Gelinen noktanın, belediyelerde çalışan sözleşmeli personel açısından olumlu, ancak yetersiz ve eksik olduğunu iddia eden İsmail Koncuk, ''Dört gözle kadro bekleyen diğer sözleşmeli personel unutulmamalıdır. Yapıldığı belirtilen çalışmanın bir an önce kamuoyuyla ve muhatapları olan biz Konfederasyonlarla paylaşılması gerekmektedir. Bu alandaki mücadelemiz, kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması uygulaması son buluncaya kadar sürecektir'' değerlendirmesinde bulundu.