BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  GÜNCEL

Yemen'den Ankara'ya ağır suçlama

Yemen Savunma Bakanlığı, Türkiye'den deniz yoluyla Yemen'e gönderilen bisküvi kartonlarından silah çıktığını iddia etti.

Abone ol

Mart ayında da Türkiye'den Yemen'e gönderilen 16 bin tabancaya BAE'de el konulmuştu. Bu silahların kuru sıkı çıktığı açıklanmıştı

Yemen Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan habere göre, gemiyle Türkiye'den Yemen'in güneyindeki Aden Limanı'na gönderilen bisküvi kutularından silah çıktı.

Büyük miktarda ve içinde susturucuların da olduğu iddia edilen silahlar, yetkililerin taşınan malzemenin gıda olmadığından şüphelenmesi üzerine bulundu.

Silahların Yemen'in güvenlik ve istikrarına zarar vermek üzere gönderildiğini öne süren Bakanlık, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ancak sitede silahları gönderene ya da alıcıya dair herhangi bir detaya yer verilmedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN "SORUŞTURUYORUZ" AÇIKLAMASI

Geçen yıl mart ayında yine Yemen'e gönderilmek üzere Türkiye'den 16 bin Türk malı tabanca yola çıkmış ancak silahlara Birleşik Arap Emirlikleri'nde polis tarafından el konulmuştu.

Yemen resmi ajansı Saba’nın haberinde de “Türk yapımı tabancaların Aden Serbest Bölgesi’nde Yemen gümrük yetkilileri tarafından ele geçirildiği” bildirildi. Saba’ya konuşan bir yetkili, silahların Türkiye’den gelen bisküvi konteyneri içinde bulunduğunu ve soruşturma açıldığını doğruladı. Türk Dışişleri yetkilileri de kargonun Türkiye’den özel bir şirket tarafından Yemen’e gönderildiğini doğrulayarak, konunun soruşturulduğunu bildirdi.

Arap Baharı ile dönüşüm sürecine giren Yemen’in güneyinde ve doğusunda El Kaide saldırıları sürüyor. Ülkenin kuzeyinde ise Şii militanlar etkin. Ülkeye yurtdışından silah akışı engellenemiyor. Geçen yılın mart ayında da 16 bin Türk malı tabanca, Türkiye’den yola çıktıktan sonra Mısır’a ulaşmış, Yemen’e götürülmek üzere gönderildikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nde polis silahlara el koymuştu.

ggg.20121105164240.jpg