BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Türkiye pahalı bir ülke!

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway,Türkiye’deki Özel Tüketim Vergisi artışlarının turiste olumsuz yansıdığını söyledi.

Abone ol

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay ile Vali Vekili Faruk Necmi Kurt’u ziyaret etti.

Reddaway, Muğla’ya gelen İngilizlere ve Bodrum, Fethiye, Marmaris konsolosluklarına gösterilen ilgi ve yardımlardan dolayı Muğla Valiliği’ne teşekkür etti.

Valiliğin ve Muğla’daki diğer kurumların son yıllarda İngiliz turistlere verdikleri hizmetin sorunsuz olduğunu dile getiren Büyükelçi Reddaway, daha önceden yaşanan olumsuzlukların Muğla Valiliği tarafından yapılan çalışmalarla ortadan kaldırıldığını aktardı.

Muğla bölgesine gelen turist sayısında son iki yılda yaşanan düşüşü değerlendiren Büyükelçi, düşüşün başlıca sebebinin ekonomik sebepler ve Türkiye’nin pahalı olması olduğunu savundu.

Reddeway, “Kendi ekonomik problemlerimizi halletmek için çok çabalıyoruz. Biz Türkiye gibi AB’nin para biriminde yokuz. Fakat Euro bölgesinin de para ve finansal problemlerini çözmesini çok istiyor ve destekliyoruz. Çünkü sonunda oradaki para, finansal ve ekonomik krizler İngiltere’yi ve dolayısıyla Türkiye’yi de etkiliyor. Siz ve biz onların para biriminde ne kadar olmasak da AB içerisindeki ekonomik problemler dolayısı ile etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin İspanya, Fas ve Cezayir gibi Akdeniz ülkeleri içinde pahalı bir ülke olduğunu söyleyen Büyükelçi, Türkiye’deki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışlarının turiste olumsuz yansıdığını söyledi.

        Büyükelçi Reddaway, Marmaris Fahri Konsolosu olarak görev yapan Doğan Tugay’ın Muğla’da yaşayan İngiliz vatandaşlarına gösterdiği ilgiden ve Türkiye- İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmelliyet Nişanı ile ödüllendirildiğini açıkladı. 

        Valilik makamında İngiliz Büyükelçi ile bir süre sohbet eden Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Büyükelçi Reddaway’e Muğla’ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti.