BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,80
HABER /  GÜNCEL

Yurt dışındaki oyların yüzde 94’ü

Mısır’da 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki Mısır vatandaşları için oy kullanma işlemi yapıldı....

Abone ol

Mısır’da 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki Mısır vatandaşları için oy kullanma işlemi yapıldı. 25 farklı ülkede gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarına göre Sisi’nin oyların yüzde 94’ünü aldığı ifade edildi.
Yurt dışında yaşayan Mısır vatandaşları Ürdün, Irak, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yanı sıra ABD’nin Washington ve Los Angeles gibi kentlerinde de oy kullandı. Ürdün’de 4 gün boyunca 2040 kişinin oy kullandığı belirtilirken Mısır’ın Ürdün Büyükelçisi Halid Tharvat açıklamasında, “Mısırlılar ülkenin geleceği için oy verme işleminin önemini şimdi daha iyi anlıyorlar. Mısırlılar kafası daha net” dedi. Irak’ta oy kullanan Mısır vatandaşı Fethi Hüseyin ise, “Bu seçim Mısır için çok önemli. Ben Kerbela’dan 3 saat boyunca yol teperek Bağdat’a oy vermek için geldim” dedi.
Mısırlıların oy verme işlemine yoğun ilgi gösterdiği bir başka bölge de Dubai oldu. Bölgede 40 dereceyi bulan sıcaklığa rağmen Mısırlı seçmenler kente gelerek oylarını kullandı. Ellerinde Mısır bayrağı taşıyan ve sloganlar atan Mısırlılar adaylarını destekledi. Yemen’de yaşayan Enver Valib adlı Mısırlı ise, ”İnanıyorum ki Sisi Mısır’ı daha iyi bir noktaya getirecektir. Ülkeyi kısa sürede eski haline kavuşturacaktır. Sisi’yi seviyoruz” dedi. Ürdün’de yaşayan Halil Muhammed seçimde Hamdin Sabbahi’ye oy verdiğini belirterek, “Hamdin Sabbahi’ye oy verdim çünkü o ülkeyi nasıl daha iyi bir noktaya getirebileceğini biliyor. Sabbahi ülkedeki mevcut durumu iyi biliyor. Aslında bizim en büyük dileğimiz ülkenin daha güvenli ve daha barışçıl bir hale gelmesi” dedi.
Öte yandan Mısır’ın resmi haber ajansı MENA ise 25 ülkede kullanılan oyların yüzde 94’ünü Sisi’nin aldığını açıkladı. Ajans, Sabbahi’nin ise yüzde 5 oy aldığını belirtti. Yapılan açıklamada Washington ve Los Angeles kentlerinde ise Sisi’ye verilen oy oranının yüzde 97’lere kadar çıktığı belirtildi.
(İHA)