BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yurt dışı YSK sandık sorgulama nerede oy vereceğim

YSK yurt dışı seçmen için sandık sorgulama sistemini açtı. Nerede oy vereceğim diyorsanız TC numaranız ile secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden sorgulama yapabilirsiniz. İşte YSK sitesi.

Abone ol

Yurt dışında yaşayanlan 16 Nisan referandumunda nerede oy verecekler? Bunun için yapmanız gereken online olarak TC numaranız ile sandık sorgulaması yapmak. YSK yurt dışı seçmeler için sandık sorgulama ekranını secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden hizmete verdi. 

Peki YSK sitesinden seçmen sandık sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? YSK yurt dışı seçmen sorgulama sitesinin adresi nedir? Aşağıdaki fotoğrafa tıklayarak YSK'nın resmi sitesindeki yurt dışı seçmen sorgulama ekranına ulaşacaksınız.

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz. Seçmenler sandık sorgulama işlemlerini 16 Nisan'a kadar bu adreslerden online yapabilecek. Siteden seçmen bilgi kağıdını da bastırabilirsiniz.

YURT İÇİ SEÇMENLER İÇİN Sandık sorgulama YSK sitesi nerede oy kullanacağım?