BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Dink cinayetindeki gizemli isim 8 yıl sonra bulundu

Yazar Nedim Şener, dün görülen Dink cinayeti davasında yakaladığı bir ayrıntıyı bugünkü yazısında paylaştı.

Abone ol

Posta yazarı Nedim Şener, "8 yıllık sır çözüldü" başlıklı köşesinde Dink cinayetinin gizemli isminin dönemin istihbarat daire başkanı FETÖ'cü Ali Fuat Yılmazer olduğunu yazdı.

Dink cinayetini başından beri takip eden ve kitap yazan Şener, ilk olarak Taraf gazetesi yöneticisi Yasemin Çongar'ın 9 Ocak 2009 tarihli yazısındaki “Ve iki yıl sonra, Ergenekon soruşturmasını yürütenler diyor ki; Hrant Dink cinayetinde elimizdeki deliller yetmeyebilir. Ama biz bu soruşturmayı 2006’da başlatsaydık Hrant Dink belki bugün sağ olacaktı." ifadelerine yer verdi.

Çongar'ın ismini vermediği "Ergenekon operasyonlarını yürüten" o gizemli kişiyi 8 yıldır merak ettiğini yazan Şener, dün görülen Dink cinayeti duruşmasında yaşanan bir gelişmeye yer vererek sır ismi böyle açıkladı:

“Peki neden başlamadınız?” gibi basit bir soru soramayan Çongar’dan “Ergenekon örgütünün varlığına 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bulunan bombalardan sonra vakıf olduğunuza göre, 2006 Ergenekon operasyonunu neye göre başlatacaktınız?” gibi zor bir soruyu sorması hiç beklenemezdi.

Çünkü Taraf gazetesi ve Çongar ekibi Ergenekon operasyonunu zaten o gizemli kişiyle birlikte yapıyordu. Dün bu konuda önemli bir gelişme oldu; o kişinin kimliği açığa kavuştu. Dink cinayetinde devlet görevlilerinin yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ’cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer, “Ergenekon operasyonları 2006’da yapılabilseydi katliam ve cinayetler muhtemelen engellenmiş olurdu?” dedi.

Böylece Çongar’a o sözleri edenin Ergenekon operasyonlarının başındaki isim Ali Fuat Yılmazer olduğunu öğrendik. Ben hiç şaşırmadım ya siz…"