BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.451,87
HABER /  GÜNCEL

Yürek yakan haber ailelere ulaştı

Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen askerlerin evine acı haber ulaştı

Abone ol

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen'in baba evinde yas var.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarında Amanos Dağları eteğinde 1.20120517164436.jpgjandarma ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen binbaşı Erhan Dikmen'in baba ocağı Kırıkkale'ye ateş düştü. Oğlunun şehit düştüğünü evinde askerlerden öğrenen baba Mehmet ile anne Dönüş dikmen baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan baba Dikmen, vatan sağolsun dedi.

Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü olan ve ev hanımı 33 yaşıdaki Işılay ile 15 yıllık evli olan şehit binbaşı Erhan Dikmen'in 7 yaşında Bahar Selenay ile 13 yaşında Pınar Dilay adında iki kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

41 YAŞINDA ŞEHİT DÜŞTÜ

1.20120517152239.jpg

Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araçla sabah 07.45 sıralarında Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu Beldesi'nin Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden jandarma özel harekat timine PKK'lı teröristlerce ormanlık alandan roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen 41 yaşındaki binbaşı Mehmet Dikmen'in şehit düşmesi, memleketi Kırıkkale'yi yasa boğdu. Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi 370. Sokak'ta bulunan 2 katlı evlerinin üst katında oturan MKE'den emekli 72 yaşındaki Mehmet Dikmen, 3'ü kız 5 çocuğunun büyükleri olan binbaşı oğlu Erhan Dikmen'in şehit haberini evine gelen Kırıkkale Jandarma Komutanlığı'ndan Yarbay Türker Bayar'dan öğrendi. Yarbay Bayar, beraberinde Kırıkkale Garnizon Komutanlığı'ndan subay ve astsubaylarla birlikte gittiği evde şehit babasını teskin etmeye çalıştı.

VATAN SAĞOLSUN2.20120517154858.jpg

Oğlunun şehit düştüğünü öğrenen baba Mehmet Dikmen, gözyaşı dökerken, 'Vatan sağolsun' dedi. Baba Dikmen, acıya daha fazla dayanamayıp baygınlık geçirdi. Baba Dikmen evinin bahçesinde hazır bekletilen ambulans ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede bir süre müşahade altında tutulan baba Dikmen, daha sonra evine getirildi.

ANNENİN AĞITLARI YÜKSELDİ

Şehit annesi 77 yaşındaki Dönüş Dikmen de oğlu için gözyaşı döküp, ağıtlar yakarken, kendisini evlerine gelen komşuları teskin etmeye çalıştı. Ancak eşi gibi oğlunun acısına dayanamayan anne Dikmen de bir süre sonra baygınlık geçirince 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından evinde teskin edici iğne ile sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in cenazesi yarın Kırıkkale'ye getirilerek, Nokta Camisi'nde öğlen namazıı müteakip, kılınacak cenaze namazından sonra doğum yeri olan memleketi Kırıkkale'nin Delice İlçesi'nde toprağa verilecek.

BEBEĞİNİ GÖREMEDEN ŞEHİT OLDU

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesi, yarın memleketi Kütahya'da defnedilecek. Şehidin annesi Nevin Tarım, kocasının yaklaşık 10 yıl önce vefat etmesinden sonra Antalya'nın Alanya ilçesindeki yaşayan diğer oğlunun yanına yerleşti.

Geçen yıl Alanya'da yapılan düğün töreniyle evlenen şehidin, eşinin ise yaklaşık 4 aylık hamile olduğu belirtildi.

Şehidin cenazesi, yarın Hatay Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından Kütahya'ya getirilerek, cenaze namazını müteakip merkeze bağlı Siner Mahallesi'ndeki mezarlıkta, babasının mezarı yanında defnedilecek.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI YÜREKLERİ YAKTI

Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım, acı haberi duyunca gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne yanındaki oğluna sarılarak, "Bizler burada rahat uyuyalım diye benim Ahmet'im kendini feda etti" diye feryat etti.

 

 ŞEHİT ÜSTEĞMEN AYTAÇ KAYA'NIN
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hatay'da şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın Elazığ'daki baba ocağına ateş düştü.
Acı haber verildiğinde şehidin babası Mehmet Kaya ve annesi Gülsen Kaya sinir krizleri geçirdi. Elazığ'ın Yeni Mahalle Alaca Sokak İlknur Apartmanı'nda oturan şehit Üsteğmenin ailesi evde olmayınca bir süre beklendi.

Yakınları tarafından eve çağrılan aile, evlerinin önünde askerleri ve yakınlarını görüp acı haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Anne Gülsen Kaya'ya ilk müdahale kapının önünde bekleyen sağlık personeli tarafından yapıldı.

Şehidin yakını olan Nazım İpek, "Şehit Üsteğmen Aytaç Kaya geçen yaz tatilinde gelmişti. Babası ile birlikte köylerinde bahçeleri vardı o zaman görmüştüm kendisini. Mehmet Bey'in iki çocuğu asker biri astsubay, biri de üsteğmendi. Allah rahmet etsin acımız büyük. Evliydi. Çocukları da vardı" dedi.