BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.403,70
HABER /  GÜNCEL

Yüreğiniz dayanmayacak öğrencilerin cesetleri bu halde bulundu

ADANA'daki yangın faciası ile ilgili soruşturma sürerken, detaylar da ortaya çıkıyor. 12 kişiye mezar olan 3 katlı binada bugün yapılan incelemede manzara dehşete düşürdü. Öğrencilerin cesetleri...

Abone ol

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde dün akşam özel kız öğrenci yurdunda çıkan 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen kızların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu.

Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesetlerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alınırken, yaralıların tedavisi sürüyor.


Büyük bölümü ahşap kaplama olan ve köylerden gelen ortaokul öğrencilerinin barındığı 3 katlı yurt binasının elektrik sisteminden çıktığı sanılan yangın faciaya dönüştü. Alevler arasından çıkamayan 12 kişi yanarak can verdi, yaralı olarak canını kurtaran 22 kişi de hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Yanarak ölen öğrencilerin cesetleri birbirlerine sarılmış halde bulundu. Cesetlerin büyük kısmının kilitli olan yangın merdiveni kapısında olduğu söyleniyor.



Yaralıların halen hastanelerde tedavileri devam ederken, yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.


ENKAZ ORTAYA ÇIKTI

Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü.

12 kişiye mezar olan yurt binasının çatısında bulunan çinko levhaların bile yanıp zemine düştüğü görülürken, binanın giriş katındaki elektrik trafosundan başladığı değerlendirilen yangınıyla ilgili ekiplerin ayrıntılı bir çalışma başlattığı kaydedildi.