BIST 10.637
DOLAR 32,25
EURO 35,01
ALTIN 2.432,85
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'a tanınan süre uzatıldı

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, ülkeye verilen yardım paketine iliştirilen koşulları yerine getirmesi için daha fazla zaman tanındığını açıkladı.

Abone ol

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, Avrupa Birliği'nin verdiği yardım paketine iliştirilen koşulları yerine getirmesi için ülkeye daha fazla zaman tanındığını açıkladı.

Yunanistan, uluslararası kreditörlerin talep ettiği bütçe kesintisi hedeflerine ulaşabilmek için kendisine tanınan sürenin iki yıl uzatılmasını istiyordu.

130 milyar euro tutarındaki ikinci yardım paketinin koşulu olarak Yunanistan'ın yardım fonlarından yararlanması için yeni kemer sıkma programını sonuçlandırması gerekiyor.

Maliye Bakanı, yeni tedbirlerin onaylanmak üzere gelecek hafta parlamentoya götürüleceğini söyledi.

Stournaras, parlamentoda yaptığı konuşmada Yunanistan'a daha fazla zaman tanındığını söyledi, ancak süreyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Yunan hükümeti, yardım fonundan daha fazla para alabilmek için AB, İMF ve Avrupa Merkez Bankası temsilcileri ile görüşmelerde bulunuyordu.

Yunanistan'ın yardım paketinin 31,5 milyar euro tutarındaki bir sonraki taksitini alıp almaması daha önceki paket koşullarını yerine getirmesine bağlı. Bu taksit olmaksızın Yunanistan'ın elindeki paranın gelecek ay sonuna kadar bitme riski sözkonusu.

Yunanistan'da yaşanan resesyon Avrupa ülkeleri arasında en ağır olanı. Son veriler bu ülke ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde %6,2 oranında küçüldüğünü gösteriyor.

Başbakan Antonis Samaras'ın Yeni Demokrasi Partisi önderliğindeki koalisyon hükümetinde sosyalist PASOK ile Demokratik Sol Parti de bulunuyor.

Koalisyonun iki küçük ortağı, son kemer sıkma tedbirlerine destek verip vermeyeceğini paket ayrıntılarını inceledikten sonra açıklayacaklarını belirtti.