BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Yunanistan yaraları sarıyor

Yunanistan'da yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Abone ol

Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz (Evia) adasında çıkan yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi.

Yunan basını, şu ana kadar 64 kişinin yaşamını yitirdiği yangınlarda halen 10 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Mora'daki yangınların, şiddetini yitiren rüzgarların da yardımıyla kısmen kontrol altına alındığını, Eğriboz'da 3 büyük cephede 4 gündür devam eden yangınlardan 2'sinin söndürüldüğünü kaydeden basın, alevlerin yerleşim birimlerini tehdit etmediğini de belirtti.

Kuzey Yunanistan'daki Yanya, Kilkis, Florina ve Kavala kentleri yakınlarında sabaha karşı çıkan yangınların da kısmen kontrol altına alındığını duyuran basın, itfaiye ekiplerinin yangınların yeniden alevlenmemesi için alarmda olduğunu kaydetti.

Rodos ile Girit adalarında da yangınlar çıktığı belirtilen haberlerde, bu bölgelerde söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü duyuruldu.

Bu arada, yangında yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Kimlik tespitlerinde cesetlerin tanınamayacak durumda olması nedeniyle zaman zaman karışıklıklar olduğunu belirten basın yayın organları, halen morglarda tutulan çok sayıda cesedin tanımlanması için DNA testleri yapılacağını belirtti.

Öte yandan, Yunanistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Atina ile Pire kentlerinin de yer aldığı Atika bölgesi, Eğriboz (Evia) adasının güneyi, Midilli (Lesbos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Nikarya (İkaria) adalarıyla Girit adasının Kandiye (Heraklion) ve Lasithi bölgelerinde yangın tehlikesinin yüksek olduğu kaydedildi.