BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
HABER /  POLİTİKA

Yunan bakan panikledi Çavuşoğlu sakinleştirdi!

Yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılış törenine katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, gösteri uçuşu yapan jetlerin seslerini duyunca kısa süreli panik yaşadı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Yunanistan'ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen iki bakan, tören sonrası binadan çıkarak Kordon'da yürüyüş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti, çocukları sevdi. Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, konuk bakanı İzmir'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

JET SESİNİ DUYAN YUNAN BAKAN, PANİKLEDİ
Renkli görüntülerin ortaya çıktığı açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan'ı hedef alan darbecilerin ülkemizde barınmasına izin vermezdik" dedi. Yunan mevkidaşı Kocias ise darbe girişimine karşı Türkiye'nin yanında yer aldıklarını savundu. Tören sırasında gösteri uçuşu yapan jetlerin seslerini duyan konuk bakan gökyüzünü işaret etti, Çavuşoğlu ise gülümseyerek endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

"BAZEN FIRTINALI GÜNLER YAŞIYORUZ AMA..."
Türkiye ve Yunanistan'ın coğrafyanın ve tarihin adeta kenetlediği iki ülke olarak iki büyük medeniyeti temsil ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Bu iki büyük medeniyetin izlerini ve zenginliklerini birlikte taşıyoruz. Niko'nun her zaman söylediği gibi, Allah bizi komşu yaptı. Her iki ülkede de sayısız kültürel miraslarımız var. Gelirken bilgilere baktım,dillerimizde ortak 5 bin kelime var. Tüm bunlar halklarımızı birbirine yakınlaştırıyor. Biz Yunanistan ile ilişkilerimizde iş birliği ve diyaloğu temel yapı taşı olarak görüyoruz. Niko'nun da söylediği gibi anlaşamadığımız konular var. Hatta bazen fırtınalı günler yaşıyoruz ya da durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ama sonuçta sağduyunun hakim olmasının sebebi de iki tarafta da bu işbirliği ve diyaloğu temel taşı olarak görmek yatıyor."

BİR SONRAKİ TOPLANTI SELANİK'TE

Bu kapsamda son toplantının da İzmir'de gerçekleştiğini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, sonraki toplantının ise Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik'te gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.