BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Askerden teslim olan PKK'lılara insanlık dersi

Şırnak'ın Uludere ilçesi Çukuryayla mevkiinde teröristlere yönelik operasyonda 2 terörist teslim oldu. Cep telefonuyla saniye saniye görüntülenen olayda askerin, teslim olan teröristlere gösterdiği merhameti gözler önüne serdi.

Abone ol

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından sağ ele geçirilen 2 terörist ile Mehmetçik arasında geçen konuşma, Mehmetçiğin merhametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çukuryayla mevkiinde 25 Ağustos tarihinde düzenlenen operasyonla biri sözde PKK’nın üst düzey yöneticisi olmak üzere 2 terörist sağ olarak yakalandı. Sağ yakalanan teröristler ile konuşan uzman çavuş, teröristlere adeta insanlık dersi verdi. 

"BUNDAN SONRA CANIN BİZE EMANET"

Sağ ele geçirilen teröristlere kelepçe takan ve korkudan ne yapacaklarını bilmeyen teröristlerdeki panik halini gören uzman çavuş, “Bundan sonra canın bize emanet. Bundan sonrası vatanın, milletin yapacağı iş” dedi.

Diğer bir terörist ile konuşan uzman çavuşun söyledikleri yanında bulunan biri tarafından Kürtçe olarak teröriste anlatıldı. İkinci teröriste de korkmaması gerektiğini söyleyen uzman çavuş, “Bundan sonra canın bize emanet. Akıllı durursanız ateş kullanmayız, akıllı durmazsanız yapacak bir şey yok. Görevimizi yerine getiririz” diye konuştu.

Mehmetçik tarafından teröriste insanlık dersinin verildiği o anlar cep telefonuna saniye saniye kaydedildi.