BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  EKONOMİ

'İçimizdekiler gavurluk etmesin' diyen başkan dövizci çıktı!

TÜRKİYE dövize karşı mücadele ederken Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy olması gerektiği gibi bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi. Buraya kadar her şey normaldi. Anormal olan ise 'dışarıdaki gavuru biliyoruz ama içimizdekiler de gavurluk etmesin' diye seslenen Gürsoy'un döviz bürosunun olmasıydı.

Abone ol

Dövizle yapılan alışverişlerin sona erdirilmesi gerektiğini söyleyen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerektiğini belirtti. Gülsoy, "Buradan döviz fırsatçılarına bir kez daha sesleniyorum. Amiyane tabirle dışarıdaki gavuru biliyoruz ama içimizdekiler de gavurluk etmesin" dedi.

DÖVİZ TİCARETİ YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI
Dövizle alış veriş yapılmasın diye medya önünde açıklamalar yapan Gülsoy'un 1973 yılında Kazancılar'da kuyumculukla ticaret hayatına atıldığı şu anda ise döviz ticareti yaptığı ortaya çıktı. Gülsoy'un kendi sitesinde yer alan biyografisinde aynen şunlar yazıyor:
-"Halen kuyumculuk, döviz alım satımı, mobilya ve otomotiv ticareti, akaryakıt ticareti ve sigorta hizmetleri gibi çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulunmaktadır".

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Oda binasında düzenlediği basın toplantısında dolarla yapılan alışverişlerin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. İşte Gülsoy'un o açıklamaları:

-"Bizim dövizle değil işimizle haşır neşir olmamız gerekiyor. Biz inanan ve şükreden bir toplumuz. Ekonomide sıkıntı, durağanlık var ama hiç kimsenin de fazla bir şikayeti yok. Vatandaş, 'Devletimin yanındayım' diyor. Biz 'Bu sene para kazanmasak da olur' diyoruz. Yüzde 10 zarar etsem ne olacak. Yeter ki ülkeme bir şey olmasın. Bütün esnafımız, bütün üyelerimiz aynı duygu ve düşüncede."

YERLİ PARAYA DÖNÜN 'DÖVİZ FIRSATÇILARI GAVURLUK ETMESİN'
-"Yerli paraya dönelim. İhtiyaçlarımızı kendi ve milli ürünlere dönmeliyiz. AVM'ler ve emlak sektörü en kısa süre TL'ye dönmelidir. Buradan uyarıyorum dövizde kirada ısrar edenler yakın bir zamanda kiracı bulamaz. 70 yıldır kur riski ile bizi tehdit edenlere TL ile yanıt verelim. Buradan döviz fırsatçılarına bir kez daha sesleniyorum. Dışarıdaki gavurları biliyoruz ama içimizdekiler de gavurluk etmesin. Yanlış anlaşılmasın bunu bankalar için değil, fırsatçılar için söylüyorum" .