BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yumurta eyleminin ardındaki sinsi plan!

Yumurta deyip geçmeyin. Atılan o yumurtaların arkasında Türk siyasetini derinden etkileyecek çok büyük sinsi planlar var!

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye'nin yeni gündem maddesi yumurtalı öğrenci eylemleri... Konu siyasetçiler, gazeteciler, sosyologlar arasında ciddi değerlendirmelere neden olurken Ankara kulislerinde ise bu tartışmanın başrolündeki yumurtayla ilgili renkli sohbetler var.

Her konuda komplo teorileri üretmeye hazır olan Türk halkını gülümsetecek o renkli teorilerden bir demeti MHP’nin basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantı öncesinde milletvekillerinden dinledik. Olası bir eyleme karşı yumurtaların pişirilerek servis edildiği kahvaltı öncesinde milletvekilleri, "Bizim yumurtalar yapışmaz, teflonda pişirildi" esprisiyle başlayıp herkesi kahkakalara boğan ilginç yorumlar yaptılar.

"MHP NİYE YOK" DİYE EYLEM YAPIYORLAR

İlk espri Siyasal’daki yumurta eylemiyle ilgili geldi. Milletvekili olayın yaşandığı okulda sadece iki siyasi partinin önemli isimlerinin konuştuğunu hatırlattı. AK Parti'den Burhan Kuzu ve CHP'den Süheyl Batum. Milletvekiline göre AK Parti ve CHP'li siyasetçilerin davet edildiği toplantılarda öğrenciler aslında “MHP niye yok” diye eylem yapmışlar.

İŞTE O SİNSİ PLAN

Asıl renkli yorum ise eylemde atılan yumurtalarla ilgili. Aslında “Altı üstü yumurta” deyip geçmemek gerek. Çünkü o yumurtaların arkasında çok sinsi bir plan var. Ülkeyi parçalamak, yok etmek isteyenler, iktidarı bitirmek isteyenlerin sinsi parmağı bu. Şimdi herkes her an her yerde bir protesto için çantalarında yumurta taşımaya başlayacak. Bu durum yumurta fiyatlarının fırlamasına neden olacak. Yükselen yumurta fiyatları enflasyonu arttıracak. Enflasyonun artması yolunda gittiği söylenen ekonomik dengeleri alt üst edecek. İşte sinsi plan bu. Hükümette bu sinsi planın farkında olduğu için çok sert çıkıyor...

Milletvekilinin yaptığı bu değerlendirme kendisini dinleyen gazetecileri kahkahalara boğarken bir başka MHP'li milletvekili ise, "Şimdi Başbakan Erdoğan eylemlerin önünü almak için yumurtanın kaynağı bütün tavukların katledilmesi emri verebilir" diye espri yapmayı sürdürdü.

Kulislerinden aktardığımız espriler bir kenara MHP yaşanan olayları kaygıyla izliyor. Gençliğin 68 yıllarına benzer olayların içerisine doğru çekilmeye çalışıldığına dikkat çeken Bahçeli, hükümetin bu öğrencilerin temsilcileriyle görüşmesinin faydalı olacağını belirterek ülkücü gençliği de etkinliklerini yasal çerçevede yapmaları ve provokasyonlara gelmemeleri noktasında uyarıyor.