BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da panzerin yandığı an

Hakkari Yüksekova'da terör örgütü PKK yandaşları olay çıkardı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir gurup gösterici, İran hükümetinin Hüseyin Xizri'yi idam etmesi, Sedat Karadağ'ın tutuklu olarak hastanede tutulmasını ve son dönem gelişen gözaltı ve tutuklamaları protesto etti. Açıklama sonrası polisin müdahalesine gençler taş ve molotoflarla karşılık verdi.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 10 Aralık 2010’da jandarmanın araması sırasında kafasından yaralanan ve halen Van’da tutuklu olarak tedavisi devam eden Sedat Karadağ için Yüksekova ilçesinde bugün basın açıklaması düzenlendi.

ALEVLER ARASINDA KALDI

Basın açıklamasının ardından bazı gruplar, polise havai fişekler ve molotofkokteyli atınca olaylar çıktı. Polis göstericileri göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalışıyor. Göstericilerin attığı molotof koyteylileri akrep olarak adlandırılan zırhlı polis aracını alevler arasında bıraktı.

Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10 Aralık 2010 gecesi İpekyolu Caddesi Anadolu Lisesi karşısında Aziz Sevmiş yönetimindeki minibüsle, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobili durdurup üst araması yapmak üzere iki araçta bulunan 9 kişiyi aşağı indirdi. Bu sırada grup arasında bulunan BDP Gençlik Kolları sözcüsü olduğu belirtilen 33 yaşındaki Sedat Karadağ, iddiaya göre üzerinde taşıdığı tabancayı çekip kendini vurdu. Kanlar içinde yere yığılan Karadağ ağır yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karadağ, daha sonra da askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Karadağ’ın tutuklu olarak hastanedeki tedavisi sürerken, bugün de Yüksekova ilçesinde BDP ilçe örgütü tarafından basın açıklaması düzenlendi. Eski Cezaevi önünde yapılan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklamasının ardından kalabalık ilçe merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi’ne doğru yürümeye başladı.

YÜZLERİ MASKELİ GRUP POLİSE SALDIRDI

Slogan atarak yürüyen gruba polis uyarıda bulundu. Bunun üzerine kalabalık arasında bulunan 50-60 kişi polise havai fişek ve molotof kokteyli atması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericileri basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bazı göstericiler sokak aralarına dağılırken, bazıları da Şemdinli yolu üzerine barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. İlçedeki olaylar devam ederken, çıkan olaylar üzerine esnaf da kepenk kapattı.