BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova Nusaybin son durum yasak başladı sıra...

YÜKSEKOVA ve Nusaybin'den gelen son bilgilere göre iki ilçede de sokağa çıkma yasağı başladı. Genelkurmay Başkanlığı ise Yüksekova ve Nusaybin'de operasyona hazırlanıyor.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasakları başladı. Genelkurmay da terör operasyonları ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Yasak kararının "ilçede artan terör olayları nedeniyle" alındığı ifade edildi.

İlçede dün öğle saatlerinde Orman Mahallesi'nde patlama meydana geldi, 4 kişi yaralandı. Eğitime ara verilen Yüksekova'daki bazı okullara özel eğitimli askerler ve polisler yerleştirildi. Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerle ilçenin çevresinde bulunan tepelere asker indirildi.

Teröristlere yönelik operasyona yaklaşık 20 bin güvenlik gücünün katılması bekleniyor.

Operasyon öncesi Yüksekova'dan göç başladı. Yasak kararıyla çok sayıda kişi, evlerini terk ederek ilçe dışındaki yakınlarının yanına gitti. Cami hoparlörleri ve zırhlı araçlardan da terörsitlere ''teslim olun'' çağrıları yapıldı. 

MARDİN NUSAYBİN SON DURUM

Sokağa çıkma yasağının duyurulduğu bir başka ilçe ise Nusaybin. Mardin'in ilçesinde de Yüksekova'dakine benzer görüntüler yaşandı. Eşyalarını kamyonlara yükleyenler ilçeden ayrıldı.

Mardin Valiliği, yasak uygulanırken 112 acil sağlık hizmetlerinin süreceğini ve 1 nöbetçi eczanenin açık olacağını açıkladı. 

Operasyon beklentisi olan bir başka yer de Şırnak kent merkezi. Bazı mahallelerde açılan hendekler ve tuzaklanan bombaların temizleneceği belirtildi. Kent merkezinde henüz sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor.