BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Yüksek Mahkeme Chavez'e destek verdi

Venezuela lideri Hugo Chavez'in cumhurbaşkanlığı görevini yeniden devralacağı bugünkü yemin törenine sağlık nedeniyle katılamaması üzerine muhalefet yeniden seçim talep ediyordu. Ancak yargıçlar hükümetin iktidarda kalabileceğine hükmetti.

Abone ol

Venezuela'da Yüksek Mahkeme, Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in sağlık nedeniyle bugün planlanan yemin törenine katılamamasına rağmen, dördüncü seçim zaferini kazanan cumhurbaşkanı ve hükümetinin iktidarda kalmasında bir sorun görmediğini açıkladı.

Ekim ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Venezuela halkının yeniden göreve getirdiği Chavez, Küba'da geçen ay kanser ameliyatı olduğu hastaneden halen taburcu olmadı.

Venezuela lideri yaklaşık bir aydır halkın önüne çıkmadı.

Muhalefet, cumhurbaşkanı 10 Ocak'ta planlanan yemin töreni takvimine uymadığı için 30 gün içerisinde yeniden seçime gidilmesi gerektiğini savunuyordu.

Yüksek Mahkeme yargıçları, muhalefetin bu yöndeki talebini reddederek, Chavez'in yemin törenini taburcu olduktan sonra yapmasına izin veren parlamento kararını destekledi.

Venezuela parlamentosu, salı günü yapılan oylamada Chavez için yemin törenini süresiz erteleme kararı almıştı.

Yüksek Mahkeme ayrıca, Küba'ya bir doktor heyeti yollayarak Cumhurbaşkanı Chavez'in sağlık durumunun değerlendirilmesi çağrısını da reddetti.

Parlamento Başkanı Diosdado Cabello, Chavez taraftarlarından bugün cumhurbaşkanına destek amacıyla büyük bir gösteri düzenlemelerini istedi.

Cabello, Hugo Chavez'in yokluğunda ''halkın yemin törenini'' yapacaklarını söylüyor.

Muhalefet ise kendi saflarına sokağa çıkmamaları mesajını verdi.

Bolivya ve Nikaragua'nın hükümet başkanları bugün başkent Caracas'ta olacaklarını doğruladılar.