BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yücel Aşkın acılı babaya iş teklif etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın, kuş gribinen 3 çocuğunu kaybeden Zeki Koçyiğit'e ünivesite hastanesinde iş teklifinde bulundu.

Abone ol

Rektör Aşkın, 3 çocuğu kuş gribinden ölen babaya iş teklifinde bulundu.

Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Rektör Yücel Aşkın’ın kendisini telefonla arayarak, Zeki Koçyiğit’i işe almaları konusunda talimat verdiğini belirterek, “Sayın Aşkın beni aradı ve bize bu toblo karşısında çok üzüldüğünü söyledi. Bizde Koçyiğit’in bir yakını aracılığıyla ona iş teklifi yaptık'' dedi. Zeki Koçyiğit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendisine iş sözü verdiğini belirterek, “Başbakanı bekleyeceğim, bayramdan sonra her şey belli olacak'' diye konuştu.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde başgösteren ve bugüne kadar Koçyiğit Ailesi'nden 3 kişinin ölümüne neden olan kuş gribinin ardından YYÜ Rektörü Yücel Aşkın, durumuna çok üzüldüğü aileye yardım amacıyla girişim başlattı. Aşkın, bu amaçla, 3 çocuğunu kaybeden baba Zeki Koçyiğit'e iş imkanı sağlanması amacıyla Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin'e talimat verdi. Rektör Aşkın'ın kendisini telefonla aradığını ve yatan diğer hastalarla ilgili bilgi aldığını da belirten Doç. Dr. Şahin, şunları söyledi:

“Hocam beni bugün Kurban Bayramı tatili için gittiği Ankara'dan aradı. Bana 3 çocuğunu kaybeden Zeki Koçyiğit'in durumuna çok üzüldüğünü ve yaşanan bu dramatik tablo karşısında kayıtsız kalmayarak Zeki Koçyiğit'e hastane bünyesinde bir iş imkanı sağlamamızı istedi. Bizde bunun üzerine harekete geçerek Zeki Koçyiğit'in YYÜ’de çalışan bir öğretim görevlisi akrabasını Doğubeyazıt'a gönderdik. Bu arkadaşımız konu ile ilgili baba Koçyiğit ile görüşme yapacak ve kendisine iş teklifimizi aktaracak. Koçyiğit’in ise alınması için hastanenin temizlik işlerini yapan firmayla görüştük ve ek bir kadro konusunda anlaştık. Bayram tatili olduğu için her hangi bir çalışma yapamıyoruz. Bayram tatilinin bitmesiyle birlikte umuyoruz ki, baba Zeki Koçyiğit'i işe alabileceğiz.''

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İŞ TEKLİFİ

Kuş gribi hastalığına yakalanan 4 çocuğundan 3'ünün ölümüyle büyük acı yaşayan işsiz baba Zeki Koçyiğit ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da kendisine iş teklifinde bulunduğunu söyledi. Rektör Aşkın’ın teklifinden çok memnun olduğunu ve kendisine teşekür ettiğini isöyleyen Koçyiğit, “Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum. Bayram sonunu ve Başbakanımızı bekleyeceğim. Bana ve aileme ilgi gösteren, acımızı paylaşıp bize kucak açan herkese çok teşekür ediyorum'' dedi.

Kaynak: