BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  GÜNCEL

Siyasette yeşil kravatlılar dönemi...

Bülent Ecevit ile özdeşleşen gökyüzü mavisine, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun dönüşüm çabalarıyla şimdi de fıstık yeşili rakip olarak ortaya çıktı.

Abone ol

ANAP’ın 19 Ekim’deki kongresinde parti logosu neredeyse tamamıyla değişirken, yeşil rengin hakim olduğu bir görüntü ortaya çıktı. Bu değişimle birlikte ilkin ANAP Genel Başkanı Mumcu, grup konuşmalarında ve Genel Kurul’da kürsüde konuşma yapacağı günler pastel yeşilinin hakim olduğu kravatları takmaya başladı.
Bu arada Mumcu’nun parti genel merkezindeki makam odasında da yeşil rengin hakim olduğu bir tablo asılı bulunuyor.
Bunu farkeden ANAP milletvekilleri de benzeri yolu izleyip yeşil kravat takmayı tercih etti. Zaman zaman aynı mağazadan, aynı desene sahip izlenimi veren kravat taktıkları izlenimi veren bu milletvekillerinden birisi olan ANAP İstanbul Milletvekili Emin Şirin, ANKA’nın sorusunu yanıtlarken "Hiç aramızda konuşup, ortak bir karar almadık.
Ama her arkadaşımın içinden geldi galiba. Bu bence arkadaş ruhunun tezahürü, aynen bir kolej takımı gibi" dedi.

KURBANLAR PAKİSTAN’A
Öte yandan Şirin, Genel Başkan Mumcu’nun başlattığı "Bu Bayram Kurbanlar Pakistan’a" kampanyasını da anımsatırken, "En önemli konu bu. Bayramı bir tatil gibi değil hakiki bir bayram olarak kutlamak isteyen herkes Pakistan’a sahip çıkmalı" diye konuştu.

Kaynak: