BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  GÜNCEL

Yüce Atatürk örnek alınacak bir öğretmen

Mardin'de komutanlara mektup gönderen öğrencilere cevap geldi.

Abone ol

Mardin'de, üst düzey komutanlara mektup gönderen öğrencilerin istekleri karşılıksız kalmadı. Başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olmak üzere bazı üst düzey komutanlar, Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol aracılığıyla öğrencilere Atatürk posteri, ay yıldızlı gümüş telkari rozet ile çeşitli hediyeler gönderdi.

Gönderilen hediyelerin öğrencilere dağıtımı nedeniyle 75. Yıl İMKB Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, öğrencilerin komutanlara mektup yazmalarının önemli ve anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

MEKTUP YAZMAYI UNUTTUĞUMUZ BİR DÖNEMDE MEKTUP YAZDINIZ 

''Mektup yazmayı unuttuğumuz bir dönemde mektup yazdınız. Biz hala SMS ya da bilgisayarda mesaj yazıyoruz. Ama siz mektup yazdınız. Çok mutlu oldu komutanlarımız. Başta sayın Genelkurmay başkanımız, jandarma genel komutanımız sizin bu davranışlarınızdan çok mutlu oldu. Bizleri sizler ile buluşmamız için vekil tayin ettiler. Ben onların adına geldim. Hepinizin gözlerinden öpüyorlar. Herkese selam ve teşekkürleri var. Biz de çok mutlu olduk. Komutanlarımız, anı olarak sizlere ufak hediyeler gönderdi. Arkadaşınız Ayşenur 'bir rozet gönderirseniz çok mutlu oluruz' demiş. O rozetler geldi. Genelkurmay başkanımız ayrıca telkari ay yıldız verdi. Bir de okulumuza uygun bir yerde asabileceğimiz Atatürk posteri getirdik.''

ÖĞRENCİLERİ ASKERİ BİRLİKLERİ GEZMEYE DAVET EDECEĞİZ 

Albay Erol, ayrıca okulu ve 5 C sınıfını ''Kardeş okul ve kardeş sınıf'' olarak belirlediklerini, öğrencilerin istedikleri zaman askeri birlikleri gezmeye gelebileceklerini kaydetti.

Okul Müdürü Yusuf Balı, mektup yazma kültürünün unutulmaması için okulda mektup yazma etkinliği düzenlediklerini, bu etkinlik çerçevesinde 5. sınıf öğrencilerinin mektup yazdığını bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU OLDULAR

Mardin 75. Yıl İMKB Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ece Kahveci, AA muhabirine, mektubu cevapsız kalmadığı için mutlu olduğunu belirterek, ''Ben Genelkurmay başkanına mektup yazdım. Rozet istemiştim. Başka istediğim bir şey yok. Rozet için de çok teşekkür ederim. Bu bana çok büyük bir hediye. Genelkurmay başkanına selam söylüyorum. Onu çok seviyorum. Genelkurmay başkanını Mardin'e davet ediyorum. Mardin'de ağırlamayı isterim'' diye konuştu.

Öğrenci Ayşenur Bayel ise Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'ya yazdığı mektupta, Atatürk'ü çok sevdiğini yazarak kendisinden Atatürk rozeti istediğini belirtti. Bayel ''Yanıtsız bırakmayarak bizleri çok mutlu ettiler. Mardin'e gelirlerse 'başım gözüm üstüne' demiştim. Atatürk'ü çok sevdiğimizi ve özlediğimiz için Atatürk rozeti gönderebilirler mi diye yazmıştım. Hediyelerim bana geldi. Çok mutlu oldum. Şimdi komutanlarımızı görünce çok heyecanlandım. Elim ayağım birbirine dolandı titriyordum sevinçten'' dedi.

Orgeneral Kalyoncu'nun kendisine mektup olarak da cevap verdiğini ifade eden Ayşenur Bayel, şöyle konuştu:

YÜCE ATATÜRK HEPİMİZİN ÖRNEK ALACAĞI BİR ÖĞRETMEN 

''Komutanımız da bana yazdığı mektupta 'Sevgili Ayşenur. Göndermiş olduğun kart için çok teşekkür ederim. Yüce Atatürk hepimizin hayatı boyunca her zaman örnek alacağımız mükemmel bir öğretmen ve devlet adamı olmuştur. Bu vesile ile yüreğinizdeki Atatürk sevgisinin daim olmasını temenni eder, sana ve bütün arkadaşlarına başarılarınızın devamını diler sevgilerimi sunarım' şeklinde cevap verdi. Çok mutlu oldum.''