BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.390,25
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Nevruz savaşı!

Nevruz kutlamalarında yine bildik sahneler... Bu kez adres Ankara Üniversitesi... 'Öcalan'a özgürlük' pankartı açan grup ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde terör örgütü sempatizanı bir grup öğrenciyle polis arasında arbede yaşandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde izinsiz Nevruz gösterisi yaparak "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" pankartı açan grup ile özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı.

Bir özel güvenlik görevlisinin bir öğrenciye bıçak çekmesi üzerine tartışma büyüyerek arbedeye dönüştü. Olayın büyümesi üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet Ekibi ve bir TOMA aracı kampüse girdi. Çevik Kuvvet’in yoğun biber gazı kullandığı çatışmada çok sayıda ambulansın kampüse giriş-çıkış yaptığı görüldü.

Yaşanan olaylar üzerine üniversitenin akademisyenleri araya girerek, çatışmanın devam etmesini engelledi. Akademisyenler ve Çevik Kuvvet amirlerinin görüşmesinin ardından polis kampüsten çıktı. Polisin okulu terk etmesiyle birlikte öğrenciler kampüs içerisinde ateş yakarak Nevruz kutlamasını gerçekleştirdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Zeliha Etöz, polisin kampüse çok sayıda gaz bombası attığını, bu gaz bombalarından bazılarının da fakültelerin içine geldiğini söyledi.

Etöz, “Olaylar nedeniyle sınavlar iptal edildi. Birçok öğrencimiz yaralandı. Bir öğrenci kalp spazmı geçirerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sadece bizim fakültemizde 2-3 öğrenci ayakta tedavi gördü” dedi.