BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

YSK'nın reddetmesi Arınç'ı mutlu etti

Moğalistan ziyaretini sürdüren Arınç, YSK'ya yapılan itirazın reddedilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Abone ol

Moğolistan ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundaki (HSYK) değişimin ''bazı çevreleri rahatsız ettiğini'' söyledi. Arınç, tek tip askerlik sözüne ise itiraz etti!

Ulan Bator'da AA ve TRT Türk'e konuşan Arınç, ''Anayasa değişikliği Türkiye'de çok önemli bir milat oldu. HSYK yeni üyelerini seçti, Cumhurbaşkanımız da 4 yeni üye atadı. Bu konudaki sistemin değişmesi Türkiye'deki bazı çevreleri rahatsız ediyor. Aslında bu demokratik bir gelişme'' diye konuştu.

YARSAV'ın Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) müracaat ederek, seçimlerin iptal edilmesini istediğini hatırlatan Arınç, YSK'nın bu talebi reddettiğini duyduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

''Çünkü, bu seçimler gerçekten demokratik sistem içerisinde yapıldı ama YARSAV kendi gösterdiği adayların hiçbirisinin seçilememesi üzerine ne yapayım da bu seçimleri iptal ettireyim çabasını gösterdi'' diyen Arınç, üye sayısı 7'den 22'ye çıkan Kurulun bundan sonra daha tarafsız, daha bağımsız hareket edeceği görüşünü dile getirdi.

Bir güzel değişikliğin de Anayasa Mahkemesine TBMM'nin üye seçmesi olduğunu söyleyen Arınç, iki yeni üyenin seçilmesini ve görevlerine başlamalarını da olumlu gelişmeler olarak değerlendirerek, ''Türkiye'de anayasa değişiklikleriyle siyaset de güçlendi. Belki bundan sonra daha demokratik, daha sivil, daha çağdaş bir anayasaya kısa zamanda kavuşmamızın önünde bir engel kalmadı'' açıklamasında bulundu.

''TEK TİPİN HER TÜRLÜSÜNDEN HOŞLANMAM''

Arınç, ''tek tip askerlik'' tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı ile Perşembe günü bir toplantı yaptığını ve Başbakan'ın bunun olumlu geçtiğini ve devam edeceğini açıkladığını hatırlatarak, milli savunmanın ihtiyaçlarının Hükümet tarafından en doğru biçimde karşılanacağını düşündüğünü ifade etti.

Artık ''tek tip askerlik'' deyimi yerine ''eşit süreli askerlik'' deyiminin kullanıldığına dikkati çeken Arınç, ''Doğrusu ben, düşünce olarak tek tipin her türlüsünden hoşlanmam'' dedi. Eşit süreli askerliği anlayabildiğini söyleyen Arınç, Hükümetin bunun detaylarını yakın bir zamanda değerlendireceğini bildirdi