BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.396,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk kafile kutsal topraklara uğurlandı

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından 191 kişilik ilk kafile, kutsal topraklara uğurlandı.

Abone ol

Sivas'tan Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından 191 kişilik ilk kafile, kutsal topraklara uğurlandı.

Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen uğurlama törenine katılan Vali Ali Kolat, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, ''Bu güzel ortamı sizlerle paylaşmak ve bu güzel insanların dualarını almak üzere buraya geldik'' dedi.

Hac ibadetinin hem beden olarak hem de maddi olarak yapılabilen bir ibadet olduğunu ifade eden Vali Kolat, ''Gücü yetenlerin de bu ibadeti yerine getirmesi dinimizin bir gereğidir'' diye konuştu.

Hacca gitmek için binlerce kişinin sıraya girdiğini belirten Kolat, kura sonucu ismi çıkanların son derece şanslı olduğunu kaydederek, ''Kendilerini tebrik ediyorum, inşallah zaman içerisinde diğer sıra bekleyen vatandaşlarımıza da hacca gitmek nasip olur'' dedi.

Hacı adaylarının hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gitmelerini temenni eden Kolat, tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Kolat, hacı adaylarından kutsal topraklarda Türk milletini en iyi şekilde temsil etmelerini, Türk halkının sevgisini, saygısını ve iyilikseverliğini diğer milletlere göstermelerini, insanlar arasındaki birlik ve beraberliğe katkıda bulunmalarını istedi.

Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil ise hac yolculuğunun çok anlamlı ve kutsal bir yolculuk olduğunu belirterek, ''İnsanoğlunun hayatı boyunca yapabileceği en kutsal yolculuk hac yolculuğudur'' diye konuştu.

Çınargil, tüm hacı adaylarına Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün selamlarını iletti.

İl Müftüsü Yusuf Şahin de hac ibadetinin dini açıdan önemine değinerek, tüm hacı adaylarına hayırlı ibadetler diledi.

Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu ve kafilelerin hareket günleriyle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Ulu Cami müezzini Ender Acar ezan okudu. Daha sonra, hacı adayları, dualar eşliğinde 4 otobüsle Sivas Havaalanına hareket etti.

Hacı adaylarını Vali Kolat, Belediye Başkan Vekili Çınargil, Müftü Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve vatandaşlar uğurladı.

Uğurlama sırasında bazı hacı adayları ile yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Hacı adaylarının saat 23.55'te uçakla Medine'ye hareket edeceği belirtildi.

Bu arada, Sivas'tan bu kafileyle birlikte toplam 600 kişinin 4 kafile halinde kutsal topraklara gideceği, ilk kafilenin 10 Aralıkta yurda döneceği, 191 kişilik ikinci kafilenin yarın sabah Mekke'ye uğurlanacağı bildirildi.