BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmit'in yeni pazar yeri bulundu

İzmit'te Cumartesi Pazarı'nın, mevcut yere yakın olan Adnan Menderes Bulvarı’na kurulacağı açıklandı.

Abone ol

İzmit'in Bekirpaşa semtinde 46 yıldan bu yana aynı yerde cumartesi günleri kurulan ve kentin en büyük halk pazarı olan Cumartesi Pazarı’nın İzmit Belediyesi’'ce kaldırıldığının açıklanmasıyla kenti savaş alanına çeviren olayların ardından bugün yapılan görüşmelerle soruna çözüm bulundu. Kocaeli valisi Ercan Topaca belediye ve pazarcılarla yaptığı görüşme ardından, Cumartesi Pazarı’nın mevcut yere yakın olan Adnan Menderes Bulvarı’na kurulacağını açıkladı.

İzmit Belediyesi Başkanı Ak Parti'li Nevzat Doğan yaklaşık 50 yıldan bu yana halkın alışverişini yaptığı, köylülerin de ürünlerini sattığı, 600 kadar esnafın ruhsatlı yeri bulunan, 1000'in üzerinde de diğer esnaf kesiminin yararlandığı Cumartesi Pazarı’nı kaldırdığını açıkladı. Pazar esnafı kendilerine yer gösterilinceye kadar tezgah açmak istediklerini belirterek geçen Cumartesi günü meyva ve sebze dolu kamyon ve kamyonetlerini getirdi. Ancak belediyenin yaptığı başvuru üzerine zabıta ile birlikte polis barikatlar oluşturdu.

Cumartesi Pazarı’nın bulunduğu alana girmek isteyen pazarcılara zabıta ile birlikte polis engel oldu. Pazarcılar, kentin kalbi sayılan D-100 ve E-130 Karayolu’ndan gelen araçların kent içine en önemli giriş noktası olan Anıtpark Meydanı’nı kamyonlarıyla ulaşıma kapattı. Uzun görüşmeler sonunda yolu açmayınca polis zor kullandı. Panzerlerin, biber gazları ve copların kullandığı olay sırasında kent bir anda karıştı. 20 kadar pazarcı da gözaltına alındı.

Tartışmalar sürerken, Kocaeli Valisi Ercan Topaca bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar ve İzmit Belediyesi yetkilileri ile toplantı yaptı. Akşam saatlerine kadar süren görüşmeler sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Valilik binasından ayrıldıktan sonra yapılan açıklamada, Cumartesi Pazarı’nın bundan böyle 1 yıl süreyle aynı yere yakın olan Adnan Menderes Bulvarı’nda kurulması kararlaştırıldığı bildirildi. Pazaryeri daha sonra Büyükşehir belediyesi’nin yaptırmakta olduğu kapalı pazaryerine taşınacak.