BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da Yazıcıoğlu köyü kuruluyor

Sel felaketiyle yerle bir olan Pakistan'a, Türk Kızılay'ı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Köyü kurulacak.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP), helikopter kazasında yaşamını yitiren eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına, Pakistan'da 24 hanelik köy kuracak.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'yi makamında ziyaret ederek, Türk Kızılayı'ın yurt içi ve dışında yaptığı yardımlarından ötürü plaket takdim etti.

Topçu, Türk Kızılayı'nın her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirterek, Pakistan'daki sel felaketi sonrasında Kızılay heyetinin yaptığı çalışmaları yakından izlediklerini ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun da Türk Kızılayı'na her zaman destek verdiğini belirten Topçu, partileri olarak destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Küçükali de Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendilerinin yanında olduğunu, en önemli bağışçıları arasında yer aldığını ifade ederek, ''Kendisi çok iyi bir bağışçımızdı. Her zaman bir afet olduğunda az veya çok bir katkı sağlardı. Kazadan dolayı Kızılay camiası çok üzülmüştü. Şimdi de Yazıcıoğlu'nun geleneği devam ediyor'' diye konuştu.

BBP heyetinin Türk Kızılayı'nın Pakistan'a yaptığı yardımları yerinde görerek bir rapor hazırladığını ve BBP Genel Başkanı Topçu'ya sunduklarını anlatan Küçükali, ''Yardımlarımızdan ötürü bize bir plaket takdim edildi. Ben, Türk Kızılayı adına hem bu nazik duruşlarını hem de Kızılay'a olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

BBP'DEN PAKİSTAN'A KÖY PROJESİ

Kendilerinin de bir süre önce Pakistan'a bir heyet gönderdiğini ve yerinde inceleme yaptıklarını dile getiren Topçu, BBP tarafından, Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına, Pakistan'da 24 hanelik köy kurulacağını bildirdi.

Topçu, Yazıcıoğlu'nun eşinin başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu, kendisinin başkanlığında kalabalık bir heyet tarafından Kurban Bayramı'nda Pakistan'a gideceklerini anlattı.

Daha önce Pakistan'a giden heyetin köy yapılması için uygun yerleri tespit ettiklerini ve çalışmalara başladıklarını ifade eden Topçu, Yazıcıoğlu adına yaptırılan köyün dışında toplam 4 köy daha yapılacağını kaydetti.

Yazıcıoğlu adına yaptırılan köyün Kurban Bayramı'nın ikinci günü teslim edileceğini, diğerlerinin ise bahar döneminde sahiplerine verileceğini ifade eden Topçu, diğer köylerin ise Hoca Ahmet Yesevi, Şeyh Şamil, Mehmet Akif Ersoy ve Aliya İzzet Begoviç adına yaptırılacağını söyledi.

Köy içinde yer alacak bir evin 5 bin 500 dolara mal olduğunu ifade eden Topçu, köylerin içinde okul ve cami de inşaa edileceğini sözlerine ekledi.