BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  GÜNCEL

YSK'da bu kez AGİT kavgası çıktı!

YSK'da MHP'li üye, AGİT'in HDP ile ilgili sözlerine itiraz edince gerginlik yaşandı.

Abone ol
YSK'da gözlemci kavgası! Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi YSK'da incelemelerde bulunan AGİT gözlemcileri ile MHP'li üye arasında tartışma yaşandı. MHP'li üye Ergün, AGİT'in gözlemci sıfatı taşıdığını, denetleme ya da sorgulama hakkının bulunmadığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurunda Kurul üyeleri ve YSK Parti Temsilcileri ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcileri arasında yapılan toplantıya MHP YSK Temsilcisi Av. Kürşat Ergün’ün gözlemciler ile tartışması damga vurdu.

"HDP TEMSİLCİSİ NEDEN YOK?"
 
AGİT gözlemcilerinin hazırladığı ara raporda YSK bünyesinde HDP temsilcisinin bulunmadığı ve HDP’nin bu yönde yapılan talebinin YSK tarafından reddedildiği hususunun yer alması üzerine toplantıya HDP temsilcisinin de katılmasına rağmen gözlemcilerin görev yazısı talep etmesi MHP temsilcisini kızdırdı.

ERGÜN'DEN TEPKİ
 
MHP temsilcisi Av. Kürşat Ergün kurul toplantısında, AGİT'in görevinin gözlemden ibaret olduğunu ve art niyetli davranıldığını iddia etti. Art niyetli ve maksatlı yaklaşımların, olayı siyasallaştırma anlamı taşıdığını söyleyen Ergün, "YSK’nın verdiği bilgiye ve ilgili temsilciyle sizleri buluşturmasına rağmen sorgulamaya devam etmek dürüst bir davranış değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumlarının dürüstlüğünü sorgulamak hiçbir yabancı kuruluşun haddi değildir. Burası bir sömürge veya üçüncü dünya ülkesi değildir" diye konuştu.