BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  DÜNYA

YPG/PKK işgalinin bitmesini isteyen Deyrizorlu Araplar, geri adım atmıyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde topraklarının idaresinin, bölgeyi işgal eden terör örgütü YPG/PKK'dan alınarak kendilerine verilmesini isteyen Araplar, taleplerinin yerine getirilmesini takip etmek için bir heyet kurdu.

Abone ol

2 Ağustos'ta liderlerinden birini kimliği belirsiz gruplarca yapılan suikast sonucu kaybeden Akidet Kabilesi üyeleri ile bölge aşiretleri, Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki Zeyban köyünde bir araya geldi.

Akidet kabilesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, "Takip ofisi" adı altında Akidet kabilesi aşiretleri ve bölge aşiretleri temsilcilerinden oluşan 13 kişilik bir heyet kuruldu.

Heyet, Akidet kabilesinin geçen ay ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden yerine getirmesini istedikleri konuların takibini üstlenecek.

Takip ofisi, bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalar da yürütecek.

11 Ağustos'ta yayımlanan bildiride Akidet kabilesi, koalisyon güçlerinden, Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki bölgelerin idaresinin kendilerine verilmesini istemişti.

İsteklerin yerine getirilmesi için koalisyon güçlerine 1 ay müddet tanınan söz konusu bildiride, alıkonulanların da serbest bırakılması çağrısı yapılmıştı.

Deyrizor'daki suikast ve gösteriler

Deyrizor'un doğu kırsalındaki Havayıç köyünde 2 Ağustos’ta Akidet kabilesi önderlerinden Şeyh Mutşir el-Hammud el-Hivil ve Şeyh İbrahim el-Halil el-Abbud el-Cedan, araçlarıyla hareket halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda Şeyh Mutşir ile araç şoförü olay yerinde hayatını kaybetmiş, Şeyh İbrahim ise yaralanmıştı.

Olayın ardından Deyrizor kırsalındaki Havayıç, Şuheyl ve Zeyban'da toplanan halk, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle terör örgütü YPG/PKK'yı protesto etmişti.

YPG/PKK ise göstericilere ateş açarak karşılık vermiş ve 2 sivil hayatını kaybetmişti.

Geniş çaplı gösterilerin ardından terör örgütü YPG/PKK söz konusu bölgeleri kuşatarak onlarca sivili alıkoymuştu.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, suikaste uğrayan Akidet kabilesinin önderi, terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in Temmuz ayında Arap kabileleri ile düzenlediği toplantıya katılmayı reddetmişti.

Çoğunluğu Araplardan oluşan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doğusunda kalan bölümü 2016 yılından bu yana terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İzmit'te müezzin koca kendisini boğazından bıçaklayan eşini boğarak öldürdü bütün gece boyunca...
Foto Galeri İzmit'te müezzin koca kendisini boğazından bıçaklayan eşini boğarak öldürdü bütün gece boyunca... Galeriye Gözat