BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL

Youtubea dindar rakip!

Youtube'un çok izlenmesi dindarları harekete geçirdi. Yeni rakip Godtube!

Abone ol

YOUTUBE’a yükledikleri kendi görüntüleriyle dünya çapında üne kavuşan onca insanla ilgili hikayeler artık alışılır hale geldi.

Fakat milyonlarca insanın dikkatini çeken bir video, bu kez Youtube’dan değil, bir başka paylaşım sitesinden çıktı. Youtube gibi, kullanıcıların gönderdiği filmleri yayınlayan, ancak sadece Hıristiyanlık ve din konulu bir içerik sunan "Godtube"un en çok izlenen videosu, küçük bir kıza ait.

İncil’in 23’üncü mezmurunu, zaman zaman kamerayı tutan babasının yardımıyla da olsa ezbere okuyan dört-beş yaşlarındaki küçük Amerikalı’nın videosu, 3.7 milyon kişi tarafından izlendi.

Godtube, henüz ağustos ayında kurulmuş olmasına karşın internetin en hızlı büyüyen sitesi. Ayda 3 milyon farklı kişinin ziyaret ettiği sitenin kurucusu Chris Wyatt, Pew şirketinin bir araştırmasında günümüzde kiliseye giden Hıristiyanların oranının yüzde 70 olduğu, ancak 2025’te yüzde 35’e düşeceğini okuyunca hazırlıklara başlamış.

Wyatt, niyetinin tamamen ticari olduğunu, Hıristiyanlığı incelemeye yeni başladığını söylüyor. Godtube’da, ünlü reklamların Hıristiyan bakış açıyla yapılan parodilerinden, Hz. İsa ile ilgili kişisel yorum videolarına kadar geniş bir içerik bulunuyor.

MÜSLÜMANA MUXLIM.COM

Sosyalleşme ve arkadaşlık sitesi Facebook’un Hıristiyan versiyonu da, MyChurch.com markasıyla internette yayında ve daha birçok "modern" dinsel site sanal ortamda ziyaretçi çekiyor. İslam dünyası da sanal dünyada geri kalmış değil. Örneğin Muxlim.com sitesi, video paylaşımı ve arkadaş edinmenin dışında, dosya paylaşımına da izin veren bir altyapı sunuyor. Muxlim.com’un kurucusu olan ve Finlandiya’da yaşayan 22 yaşındaki Muhammed El Fetatri, "Müslüman" siteleriyle "İslamcı" siteler arasındaki ayrımın iyi anlaşılmasını istiyor.

Kaynak: Hürriyet