BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Klip yapmayın klip

'Plan Yapmayın Plan' adlı klip AB'nin İlerleme Raporu'na girdi..

Abone ol

Türkücü İsmail Türüt'ün, Hrant Dink'in katil sanıklarını övdüğü öne sürülen 'Plan Yapmayın Plan' adlı türküsü ile tartışmalara yol açan klip AB'nin kasım ayında yayımlanacak İlerleme Raporu'na girdi..

Klip "fikir özgürlüğü" olarak değil, vatanseverlik adı altında şiddete yapılan çağrı olarak yorumlandı. Bir AB diplomatı, "Burada katiller övülüyor. AB'nin bu klibi ifade özgürlüğünün bir parçası olarak görmesi düşünülemez" dedi.

REFORM SÜRECİ

Reform sürecinin genel seçimlerle birlikte kesintiye uğradığı, yeni anayasa hazırlıkları taahhüdünün olumlu karşılandığı belirtilen raporda ifade ve basın özgürlüğünün öncelik gerektirdiği vurgulandı.

Kürt kökenli milletvekillerinin, yüzde 10 seçim barajına rağmen bağımsız olarak parlamentoya girmesinin önemi vurgulanırken, kültürel haklar karşısında ilerleme sağlanmadığına işaret edildi.

AB bir kez daha Türkiye'nin Ankara Protokolü çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmesini istedi

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi PKK'nin şiddet içeren eylemleri ve terör faaliyetleri bu yıl da raporda kınandı. Rapora, TBMM'nin kabul etmeye hazırlandığı tezkerenin de yansıması bekleniyor.

Uyum paketindeki Sayıştay, vakıflar ve ombudsmanlık yasalarının çıkartılması istendi.