BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  POLİTİKA

Yorgan gitti kavga bitti

Paksüt, "Kıyamet kopacak" demişti ya... Hayır kopmadı... Zafer nidaları da yoktu. Peki Ankara'da ne vardı derseniz, özeti şöyle;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, ‘Karar ne olursa olsun sonuçta Türkiye’de kıyamet kopacak’ öngörüsünün aksine Türkiye bugün oldukça sakin bir gündemle uyandı. Mart ayından bu yana her gün tartışmalar, karşılıklı suçlamalar, grup toplantılarında liderlerin eleştirileri, laiklik- dincilik tartışmaları, gerginlikler ve de kapanırsa ne olur senaryoları ile çalkalanan Ankara siyaset sahnesi, karar açıklandıktan sonra adeta sütliman oldu.

SUS MESAJI
Karar sonrası AK Parti Grup Başkanvekilliğinden hemen bir cep mesajı geçilerek, milletvekillerinden aşırı sevinç ve konuşma, değerlendirme yapılmaması istendi. Açıklama yasağı gelen milletvekilleri, demeç vermeyince bir anda AKP grubu sessizliğe büründü. Dün gece AK Parti genel merkezi’nde başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklama yapması sonrasında ortalık bir anda duruldu.

GÜNDEM SAKİNLEŞTİ
Sabah Türkiye adeta yepyeni bir gündemle daha doğrusu gündemsiz uyandı. Ve sonuç ne olursa olsun kıyamet kopacağı söylenen Türkiye’nin dünkü görüntüsü bu görüşün aksine oldukça sakindi. Ankara ve siyaset gündemi bugün şöyle geçti:

- Sabah TBMM’nin tatile girmesi gündeme geldi ve tatil kararı alındı.
- AK Partililerin de büyük çoğunluğu Meclis yerine seçim bölgelerine gitti, meclis kulisleri sakinleşti.
- Muhalefet TBMM’nin yasalarla ilgili gündemine döndü ve gergin tartışmalar olmadı.
- AK Parti Grubu toplanacak dendi. Sonra iptal edildi. Dahası rutin olarak yapılan Grup Yönetim Kurulu toplantısı bile iptal edildi.
- Cumhurbaşkanı Gül, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile son olağan görüşmesini yaptı. Neredeyse duyulmadı.
- Gül, Başbakan Erdoğan ile de görüştü. Ama bu da gündemde yer teşkil etmedi.
- Başbakan önce dinlendi. Sonra MGK Genel Sekreterini kabul etti. İçeriği tartışılmadı bile. Başbakan köşk sonrası Haşimi’ye geçmiş olsun ziyaretine gitti.
- Meclis’te anlaşmaya varıldı. İvedi birkaç yasa görüşülüp, tatile gidecekler. Ne muhalefet ne iktidar gerginlik çıkartacak bir konuyu gündeme getirmedi bile.
- TBMM Başkanlık Divanı toplandı. Yeni hiçbir konu gündeme gelmedi.
- TV kanalları bile öğle saatlerinden sonra mahkeme kararı üzerine yorum ve değerlendirmeleri azalttılar.
- Sonuçta tansiyon düştü.
       Ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün öngördüğü ‘kıyamet’ kopmadı. Aksine sütliman bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıktı…