BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,25
HABER /  GÜNCEL

Yolcu otobüsünde cinayet

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle oğluyla birlikte İstanbul'dan Ağrı'ya ailesinin yanına gitmek isteyen kadına acımasız infaz...

Abone ol

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle oğluyla birlikte İstanbul'dan Ağrı'ya ailesinin yanına gitmek isteyen kadın, kendisini takip eden eşi tarafından Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkışında durdurulan yolcu otobüsünde tabancayla vurularak, öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Ağrı'ya gitmek için yola çıkan bir turizm firmasına ait İbrahim Keskin'in kullandığı 34 JM 004 plakalı yolcu otobüsü, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden yolcu aldıktan sonra hareket etti.

14 yolcunun bulunduğu otobüsü, terminalin yakınında Yahyakaptan Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde durduran Sezai U. (38), 5 ve 6 numaralı koltuklarda oturan oğlu Vasfican U. (10) ve eşi Mahkün U. (37) ile bir süre konuştuktan sonra otobüsten indirdi.

Bu sırada çift arasında yaşanan tartışma üzerine Mahkün U'nun oğlunu da alarak yeniden otobüse bindi. Buna sinirlenen Sezai U, Mahkün U'ya otobüsün içinde 4-5 el ateş etti.

Ağır yaralanan Mahkün U, otobüsün içinde 112 Acil Servis ekiplerince yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bu arada, annesi gözleri önünde öldürülen Vasfican U. şoka girdi. Bir süre olayın şokunu üzerinden atamayan Vasfican U, ardından ağlamaya başladı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından darpedilen Sezai U. polis ekiplerince gözaltına alındı. Darp sonucu yüzünden yaralanan Sezai U, Kocaeli Devlet Hastanesi'nden alınan doktor raporunun ardından İzmit Emniyet Müdürlüğüne, oradan da Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Bu arada yolcular ile Vasfican U. da ifadelerine başvurulmak üzere İzmit Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Silahlı saldırı sonucu büyük panik yaşayan sürücü ve yolcular, Sezai U'nun, eşini, kendisinden ayrılmaması için ikna etmeye çalıştığını, ''her şey daha güzel olacak şeklinde'' sözler söylediğini ve eşine para verdiğini, Bu sarıda çıkan tartışma üzerine Mahkün U'nun oğluyla birlikte tekrar araca bindiğini, Sezai U'nun da tabancayla ateş ederek, eşini öldürdüğünü söylediler.

Bu arada, Sezai U'nun şiddetli geçimsizlik nedeniyle oğluyla birlikte Ağrı'daki ailesinin yanına dönmek isteyen eşi Mahkün U'yu İstanbul'da otogarda ikna etmeye çalıştığı, başarılı olamayınca yolcu otobüsünü ya bir başka yolcu otobüsüyle ya da taksiyle Kocaeli'ne kadar takip ettiği öğrenildi.