BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yolcu otobüsü kamyonu biçti 1 ölü 28 yaralı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Abone ol

Edinilen bilgilere göre, kaza Tatvan-Van karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi.

Van'dan Tatvan istikametine giden Niyazi Özer yönetimindeki 34 JZK 27 plakalı otobüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Seyfettin Yalçınkaya idaresindeki 34 TC 9935 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada kamyon şoförü Seyfettin Yalçınkaya (37) sıkıştığı araçta hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan otobüs sürücüsü Niyazi Özer ile yolculardan Ferdane Gürbüz, Bediha Çetin, Ayşe Canan Sayın, Yusuf Dağlı, Sema Yetkin, Ayşe Yıldız, Müzeyyen Uludağ, Cevdet Uludağ, Işıl Işıklıgil, Mesut Yıldız, Muzaffer Pirhasangölü, Kerime Atlan, İsrafil Çapın, Melek Bilgin, Bahar Aydın, Birsen Kesme, Mehmet Temel, Musa Güneş, Muammer Gencer, Özlem Klavuz, Mehmet Fatih Yumuk, Şule Yüksel Yumuk, İbrahim Şahin ve Erhan Kök Tatvan Devlet Hastanesi'ne kardırıldı. Yolculardan durumu ağır olan biri Van'a, 2'si de Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada kamyonda sıkışan sürücü Seyfettin Yalçınkaya'nın cesedi Bitlis Sivil Savunma ekipleri tarafından yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından araçtan çıkarılıp Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık 3 saat çift yönlü trafiğe kapatıldı.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan Devlet Hastanesi'ne gelerek yetkililerden yaralıların sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı ve yaralıları ziyaret etti. Yaşanan durumdan dolayı üzgün olduğunu belirten Vali Yılmaz, "Kazadan dolayı durumu ağır olan bir kişi Van'a, 2 kişi Bitlis'e sevk edildi ve 25 kişi Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aynı otobüste seyahat eden diğer yolcuların gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız ve misafir edeceğiz" dedi.