BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kitap fuarını bile korsan bastı

İzmir'de düzenlenen 15. Kitap Fuarı’nda denetim yapan ekipler, 8 binin üzerinde korsan kitap ele geçirdi.

Abone ol

İzmir Kültürpark’ta düzenlenen 15. Kitap Fuarı’ndaki standlarda denetim yapan ekipler, toplam 6 bin 276 adet bandrolsüz, 2 bin 443 adet de şüpheli bandrollü kitap ele geçirdi

Korsan kitap furyası her geçen gün artarken, artık bandrolsüz kitaplar fuarlara kadar girmeyi başardı. İzmir Kültürpark’ta açılan 15. Kitap Fuarın’da standlarda tek tek denetim yapan ekipler, toplam  6 bin 276 bandrolsüz kitap, 2 bin 443 adet de şüpheli bandrollü kitap ele geçirdi.

Denetimlerde, Y.D. ve H.A.E’ye ait stantda bandrolsüz 5 bin 396 ders kitabı, C.U, C.T ve F.K’ya ait stantlarda ise bandrolsüz 880 ve şüpheli bandrollü 2 bin 443 kitap buldu. Zanlılar gözaltına alınırken, bandrolsüz satışı yapılan kitaplara ise el kondu.

BANDROLÜ STANDDA YAPIŞTIRACAKLARDI

TÜYAP Fuarcılık Ege Bölgesi Proje Sorumlusu Akın Aktaş ise kitapların korsan değil, bandrolü yapıştırılmamış kitaplar olduğunu belirti. Korsan kitapla mücadelede, Fikri ve Mülkiyet Hakları  Büro Amirliği ve Yayıncılar Birliği ile hareket ettiklerini kaydeden Aktaş "Fuarda stant açmak isteyenlerin isimlerini Yayıncılar Birliği ile paylaşıyoruz. İsmi kara listede olanlar fuara katılamıyor. Denetimlerde ele geçen kitaplar ise bandrolü matbaada yapıştırılması gereken, ancak ihmal edilen eserler. Bazı firmalar fuara yetişebilmek amacıyla bandrolü fuar sırasında yapıştırmayı tercih ediyor. Bu da kanuna aykırı bir durum’’ dedi.