BIST 9.539
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.469,40
HABER /  DÜNYA

Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 11 yaralı

Çorum’da bir yolcu otobüsünün önünde seyreden kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 11 kişi yaralandı. <br...

Abone ol

Çorum’da bir yolcu otobüsünün önünde seyreden kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 11 kişi yaralandı.
Kaza, gece saat 03.00 sularında Çorum-Samsun karayolu 8. kilometresinde meydana geldi. Alanya’dan Trabzona giden Kenan Kutucu yönetimindeki 16 KK 692 plakalı yolcu otobüsü Kaymakçı mevkine geldiği sırada önünde seyir halinde olan Rıza Fındık yönetimindeki (40) kamyona arkadan çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler polis ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Çarpmanın etkisiyle kamyonun kasası yolcu otobüsüne geçti. Ön tarafı hurdaya dönen otobüste sürücü Kenan Kutucu ve muavin Burak Bolat sıkıştı. Bunun üzerine bölgeye Çorum Belediyesi Kaza kırım ekibi istendi.
İtfaiye ekipleri, 112 sağlık görevlileri ve polis ekipleri ilk önce muavin koltuğunda sıkışan Bolat’ı kurtarmak için seferber oldu. Önce yoldan geçen bir TIR’ı durduran polis ekipleri halatla otobüsü çekerek kamyonu kurtarmaya çalıştı. İki denemenin ardından başarılı olamayınca bu kez kaza yerine vinç istendi. Vinç’in gelmesiyle birlikte otobüs ve kamyon birbirinden ayrıldı.

MUAVİNİN DRAMI
Otobüsün ön kısmını kesicilerle kesen itfaiye ekipleri sağlık görevlileri, polis ve vatandaşların yardımıyla talihsiz muavini bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Yaklaşık 1.5 saat kurtarılmayı bekleyen genç muavinin yaşadığı korku ve çaresizlik yüzüne yansıdı. Sürekli ayağını hissetmediğini dile getiren muavini, sağlık ekipleri güçlükle sakinleştirdi.
Bolat’ın kurtarılmasının ardından bu kez bölgedekiler sürücüyü kurtarmak için seferber oldu. Uzun uğraşların ardından kurtarılan ve durumunun ağır olduğu belirtilen muavin Bolat, sürücü Kutucu olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle Çorum-Samsun karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak verilirken, kaza yapan otobüs ve kamyonun olay mahallinden kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.
Kazada otobüs sürücüsü Kutucu ve muavin Bolat’ın yanı sıra kamyon sürücüsü Rıza Fındık, Hüsmen Salyam (62), Özgün Aslan (20), Emine Aydın (69), Fahrettin Alp Kazan (22), Ceyhan Çelik (21), İbrahim Kovan (23), Mustafa Öztuzcu (25), Salime Öztuzcu (23) yaralandı.
Yaralıların tedavileri sürüyor.
(İHA)