BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK’ten üniversiteli gençlere müjde!!

YÖK, üniversiteli gençler ve halk nezdinde kendisi hakkındaki algıyı değiştirmek için bir dizi etkinlik düzenliyor..

Abone ol

Bu yıl YÖK'ün kuruluşunun 28. yıldönümündeyiz. Türkiye’nin pek çok yerinde protesto edilen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteli gençler ve halk nezdinde kendisi hakkındaki algıyı değiştirmek ve sempati kazanmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini açıkladı. Basına gönderilen yazılı açıklamada, amacının üniversitelilere ve halka YÖK’ün “gerçek yüzünü göstermek” olduğu belirtilen etkinlikler şöyle:

Tüm üniversitelerde, moderatörlüğü Orkut Murat Yılmaz tarafından yapılacak “Neden YÖK, Nedeni YOK” başlıklı paneller düzenlenecek.

“Eğitime Çağrı; Yine, Yeni, Yeniden” başlığı altında çeşitli üniversitelerin mezunlar derneği üyelerinin mezun oldukları bölümlerden farklı bölümlerde yeniden eğitime çağrılarak 1 yıl zorunlu eğitim almaları sağlanacak.

ÖSS'nin korkulan bır sınav olmaktan çıkarılması amacıyla “ÖSS: Geçmiş 10 yılın eğlenceli dakikaları” isminde ÖSS sınavında kafayı tırlatmış gençlerin görüntülerinden oluşan belgesel gösterilecek.

YÖK kurucusu İhsan Doğramacı’nın dillere destan villasında “YÖK YÖK, Yanlış Anladınız” temalı, halka açık 40 gün 40 gece sürecek parti verilecek.

Kurayla seçilecek 10 üniversitede College F**k Fest Organizasyonu'nda staj imkanı, sağlanacak.

Bir yıl boyunca verilecek tüm notlara yüzde 10 zam yapılacak.

Seçmeli ders müfredatına, counter strike, red alert 2 gibi uzmanlıklar eklenecek.

King'in resmi olarak da üniversiteli oyunu sayılması sağlanacak. King yapanlar, öğrenci işlerine başvurarak çeşitli derslerden muaf olacak.

Öte yandan ulusal eylenciler birliğinden yapılan açıklamada, YÖK'ün jestine karşılık olarak 'diplomalı işsiz olmayacağız' sloganın süresiz süreyle yasaklandığı ifade edildi. Bahsi geçen sloganın medeniyetle uyum projesi kapsamında üç yıldır kaldırılması gündemdeydi.

İnternet Haber'in notu: Bu haber, Türkiye ve dünyada yaşanan olaylara eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaşan, hayali haberler üreterek yüzlerde küçük bir tebessüm oluşturmaya çalışan  www.neguzelhaber.com sitesi tarafından hazırlanmıştır. Yani kısacası haber hayalidir..