BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Genel Kurulundan Duyuru

Yarın gerçekleştirilecek YÖK Genel Kurulu'nun toplantısında yeni açılan bölümler'in kontenjanları belirlenecek.

Abone ol

YÖK Genel Kurulu'nun yarın gerçekleştirilecek toplantısında, üniversitelerin 2009-2010 akademik yılı öğrenci kontenjanları belirlenecek.

Alınan bilgiye göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, üniversitelerden gelen teklifler doğrultusunda yeni kontenjanlar tespit edilecek.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ömer Demir, AA muhabirinin sorusu üzerine, üniversitelerde yeni açılan bölümler bulunduğunu, bunların yanı sıra mevcut bölümler için üniversitelerin tekliflerinin toplantıda ele alınacağını bildirdi.

Demir, özellikle bazı tıp fakültelerinin kontenjanlarının yüzde 70'e varan oranlarda artırılmasını talep ettiklerini belirterek, bu taleplerin değerlendirileceğini kaydetti.

Kontenjanların geçen yıl önemli ölçüde artırıldığını anımsatan Demir, ''Geçen sene bütün bölümler için öğretim üyesi durumuna göre bir çalışma yapmıştık. Bu sene de yapıyoruz ama bütün bölümler için bir çalışma yapmak yerine, üniversitelerden gelen öneriler esas alınacak. Kontenjanların geçen seneki kadar olması mümkün değil. Ne kadar olacağına YÖK Genel Kurulu karar verecek'' dedi.