BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı'nı kızdıran cemaat sorusu

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Gülen cemaatine üye olduğu yönündeki iddialara canlı yayında çok kızdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "siz cemaatin üyesi misiniz?" sorusuna "Bu soruyu zül addediyorum inanın" diye cevap verdi.

Dün akşam CNN Türk'te Enver Aysever ile "Aykırı Sorular" programına konuk olan YÖK Başkanı Çetinsaya, eleştirilen ve merak edilen soruları yanıtladı.

Programın sonunda Aysever'in "Siz Zaman gazetesinden yazarlık yaptınız. Bir dönem" sözlerine Çetinsaya, "Köşe yazmadım, dönem dönem yorum sayfasına yazdım" diye cevap verdi.

"DİNDAR MISINZ GİBİ BİR SORU"

Ardından Aysever, başkanı kızdıran o soruyu sordu: "Çok gelen bir soru, polis içinde de oldu yargı içinde de. Siz cemaatin bir üyesi misiniz? O yüzden mi tercih edildiniz?"

Çetinsaya bu soruya şu karşılığı verdi: "Bu soruyu zül addediyorum inanın. Kariyerim ortada, kişiliğim ortada. Bu soru öyle bir soru ki dindar mısınız sorusu gibi bir soru. Ayıplı bir soru."

Aysever, "Sayın Davutoğlu ile yakın olduğunuz söyleniyor. Bir çevre Türkiye'nin bataklığa sürüklendiğini bir başka çevre de Neo-Osmanlıcı süreçte  güçlü bir devlet olduğunu söylüyor. Gerçekte ne oluyor? " diye sordu.

DÜNYA TARİHİ BÖYLE BİR ŞEY

Çetinsaya, bir dönem akademide beraber çalıştığı Davutoğlu'nun politikası hakkında şunları söyledi:

"Fransız ihtilali olurken, ve Fransız ihtilali bütün dünya etkilenirken nasıl diğer oyuncular ellerinden geldiğince oyunu oynamaya çalıştılar. İnandıkları ilkeler doğrultusunda hareket ettiler. Bizim de şu anda konumumuz budur. Seyyar satıcı bir genç kendini yaktı. Aslında yüz yıllık barutu ateşledi. Ortadoğu'da 1920'lerde kurulmuş düzen teker teker dönüşüyor. Önemli olan temel ilkelerden sapmadan bir yol izlemek. Irak nasıl bir ülkeydi? Anti demokratik bir ülkeydi. Şii çoğunluğun sünni azınlık tarafından tahakküm altında tuttuğu. Suriye nasıl bir rejimdi. Şimdi dönüşüyor. İnsanlar ölüyor ama Dünya tarihi böyle bir şey. Bütün bu türbülans bitecek, kim iktidara gelirsen gelsin yeter ki demokratik rejimler olsun. Biz bunlarla ilişki kuracağız."

"KATI YUMURTA ATTILAR"

Öğrencilerin eylemlerine değinen Çetinsaya, "Şiddet içermeyen her eylemi anlamlı buluyorum" dedi ve başından geçen bir olayı anlattı:

"Boğaziçi öğretim üyeleriyle yasayı tartıştık çok açık bir ortamdı. Geldiler konuştular ve konuşmanın sonunda yumurta attılar ama yumurta katı yumurtaydı biliyor muydunuz. Ben hiç kimseye bir şey söylemedim. Bence o manada yumurta şiddet içerir. İyi niyetli bulmadım ve kasıtlı buldum açıkçası."

ÖZLÜK HAKLARI ÖNEMLİ BİR MESELE

"Bütün amacımız niceliği niteliğe dönüştürmek" diyen Çetinsaya, iktisadi sebeplerden dolayı çok önemli hocaların devlet üniversitelerinden ayrıldıklarını soran Aysever'e şu cevabı verdi:

"Devlet üniversitelerinde özlük hakları meselesi önemli bir mesele. En yetenekli insanları akademiye çekmemiz lazım. Çağdaş medeniyet seviyesine erişmek istiyoruz. Şu anda yarışabilmek çok zor. 22 yaşında İstanbul Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliğini bitirmiş genç, herhangi bir bakanlıkta uzman yardımcısı bile olsa asistanlıktan daha çok kazanıyor."