BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı Saraç'tan ODTÜ talimatı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ODTÜ yerleşkesinde son günlerde yaşanan mescit gerilimine el koydu. Saraç, olaylarla ilgili kurulan komisyona talimat vererek, yaşanan gelişmeleri takip etmesini istedi.

Abone ol

YÖK, ODTÜ'de yaşanan gerilime el koydu. Prof. Dr. Yekta Saraç, yerleşkede yaşanan olaylarla ilgili kurulan komisyona, mescit yapımı ile namaz kılan öğrencilere şiddet uygulayan öğrencilerle ilgili üniversite yönetiminin başlatacağı işlemleri yakından takip etme talimatı verdiği belirtildi.

YÖK Başkanı Saraç, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, 23 Aralık'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ı YÖK'e davet ederek olaylardan duyduğu rahatsızlığı kendisine ilettiğini ifade etmişti. Saraç, aynı paylaşımında, öğrencilerin yerleşkede özgür ve rahat bir ortamda ibadet edebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması talimatını verdiğini ve konuyu yerinde incelemeleri için YÖK Genel Kurulu üyelerini görevlendirdiğini de açıklamıştı.

KAPALI MESCİT BİTİRİLECEK

YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ODTÜ Rektörü Acar, bu görüşmede YÖK Başkanı Saraç'a olaylara ilişkin bilgi verip, tartışmalara yol açan mescidin büyütülmesi için tadilatın yaklaşık bir ay içerisinde bitirileceği sözünü verdi.YÖK üyeleri saldırıya uğrayan öğrencilerle görüştü.