BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Yine rögar kapağı faciası

Yarıya kadar açık rögar kapağından içeri düşen 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

Abone ol

Şişli'de, yol yapım çalışmaları nedeniyle yerine sabitlenmeyen rögar kapağına basan 6 yaşındaki Deniz Kap, kanalizasyona düştü. İtfaiye ekipleri tarafından düştüğü yerden çıkartılan Deniz'in sol bacağının kırıldığı öğrenildi.

İTFAİYE KURTARDI

Olay Bozkurt Mahallesi, Bilezikçi Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 23.50 sıralarında Şahinde Kap ve küçük oğlu Deniz Kap (6) Bilezikçi Sokak'tan evlerine doğru ilerliyordu. Deniz, yol yenileme çalışmaları nedeniyle yerinden çıkartılan ve çalışmalar bitmediği için yerine sabitlenmeyen rögar kapağına bastı. Deniz bir anda delikten kanalizasyona düştü. Annesi ve sokakta olayı gören vatandaşlar tarafından kanalizasyona düşen Küçük Deniz için hemen sağlık ve itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen, itfaiye ekipleri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Bir itfaiye eri ip sarkıtılmak suretiyle kanalizasyona indirildi. Kanalizasyona inen itfaiye eri, yukarıda haber bekleyen ailesine ve çalışma arkadaşlarına Deniz'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Bu sırada kurtarma çalışmalarını izleyen vatandaşlardan bazıları gözyaşları içerisinde Deniz'in çıkarılmasını bekledi.

SOL AYAĞI KIRILMIŞ

İtfaiye eri, başındaki kaskını küçük Deniz'in kafasına takarak çocuğu emniyetli bir şekilde ipe bağlayarak yukarı gönderdi. Üstte bekleyen itfaiyeciler tarafından yukarıya çekilen Deniz Kap, sağlık ekiplerine teslim edildi. Sedyeye alınan çocuk ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kap'ın sol ayağının kırıldığı öğrenildi.

"RÖGAR KAPAĞI YARIYA KADAR AÇIKTI. ÇOCUK DA OYNAYARAK GELİYORDU"

Olay sonrası konuşan Deniz Kap’ın amcası Behyettin Kap, "Evimiz 100 metre ilerde. Olayı bize haber verdiler. Biz de hemen geldik. Yolda yürürken kanalizasyon rögarı açılmış. Bu durumdan tabiiki şikayetçi olacağız. Yargı yoluna başvuracağız. Avrupa yolunda devam ettiğimiz bugünlerde böyle bir tedbirsizlik yapılıyorsa, bizim canımız yanarsa biz de şikayetçi olacağız. " dedi. Mahalle sakinlerinden bir kişi, "Rögar kapağı yarıya kadar açıktı. Çocuk da oynayarak geliyordu, kayarak içine düştü. Onbeş yirmi gündür yol çalışmaları devam ediyor" dedi. Olay sırasında sabitlenmeyen rögar kapağının etrafında hiç bir güvenlik önleminin olmadığı iddia edilirken, ihbar üzerine olay yerine gelen Şişli Belediyesi'ne bağlı ekipler, yerinden çıkan rögar kapağını tekrar deliğin üzerine koydu. Ekipler kapağın üstüne ve etrafına yine künkler yerleştirerek, güvenlik önlemi aldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.