BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yılmaz Özdil'le Apo aynı fikirde!

Hürriyet'in renkli kalemi Yılmaz Özdil, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilk kez aynı noktada buluştu...

Abone ol

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, İmralı'da yatan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la aynı ortak paydada buluştu ve 'Aynen katılıyorum' diye yazdı...

Peki dünya görüşleri taban tabana zıt olan bu iki insanı buluşturan ortak payda neydi?

Özdil'in her zamanki kısa cümlelerle kurduğu telgraf tarzı yazısını okuyalım:

Apo'nun ilk defa güzel bî önerisi var Apo, TBMM'ye çağrı yaptı: "Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun" dedi.
Aynen katılıyorum.
Çünkü, TBMM'de hakikaten araştırma yapılırsa, karşımıza çıkacak olan ilk hakikat... En hakikatli milletvekillerinin BDP milletvekilleri olduğu hakikatidir.

Mesela, mitinglerde oy isterken başka, seçildikten sonra başka konuşan BDP milletvekili gördünüz mü hiç? Var mı kendini kandırılmış hisseden BDP seçmeni?

Haklarında çuvalla dava var...
Aralarında bir tane yolsuzluk dosyası var mı? Zimmetine para geçirmekle suçlanan, ihaleye fesat karıştırdığı iddia edilen?
İş takipçiliği yaparken görülen?

Milletvekillerimizin çoğu, kendi emriyle terörle mücadele eden kendi silahlı kuvvetlerini rezili rüsva ediyor, aşağılama gırla gidiyor... Onlar kendi silahlı güçlerine toz konduruyorlar mı?
Ha bire yazılıyor, kardeşi dağda, kocası dağda, yeğeni dağda filan...

Öbürlerinin oğulları askerde nerede?

Apo'ya "sayın" diyorlar, "sayın" muamelesi görüp, 29 Ekim resepsiyonuna davet ediliyorlar; aksi olsa, hesabını sorarlar... Eski cumhurbaşkanları "sayın" muamelesi görüp, 29 Ekim resepsiyonuna davet edildi mi? Öbür partilerden merak edip, bunu soran milletvekili var mı?

İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de yaşayanlar kendini test etsin lütfen...
Oy verdiklerinizden kaçını tanıyorsunuz, kaçını kaç defa gördühüz? Kendi seçmenine bağıran, azarlayan, korumalarına dövdürten BDP milletvekili gördünüz mü? Niye eskortla geziyor sizinkiler?

Genel başkanlan değiştiğinde, çizgileri değişiyor mu? Görevden alınan veya hukuken yasaklanan genel başkanın arkasına dolanıp, kral öldü yaşasın kral diyorlar mı? Aynı konuda, farklı farklı açıklama yapıyorlar mı? Birbirleriyle çelişiyorlar mı? Kafaları karışık mı?
Dönekler mi?
Anayasa'ya uymadıkları çok açık...

Peki, şu CHP dahil, BDP'den daha laik parti var mı? Tarikat işlerine.giriyorlar mı, işlerine-içlerine karıştırıyorlar mı?
Hem eşbaşkanlık koltuğunda, hem de milletvekili sayısında, kadına pozitif ayrımcılık uygulayan başka parti var mı?

BDP milletvekillerinin seçim bölgesinde, ormanı haşat edip santral-köprü yapabilir misin? Diyarbakır'da liman olsa, satabilir misin? BDP'ye oy verip, icraatını gördükten sonra elim kırılsaydı diyen var mı?

Teröre destek veriyorlar mı?
Veriyorlar.
İşini iyi yap o halde...
Verdirme.

Aynen katılıyorum İmralı'dakine...
Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun kardeşim, hakikatlerle yüzleşsin toplum.

YILMAZ ÖZDİL'E 'GERİ ZEKALI' DEDİRTEN İSYAN!
Haberi okumak için ikinci sayfaya geçiniz


[PAGE]



Gazeteci Ayşenur Aslan'ın CNNTÜRK'te yayınlanan 'Medya Mahallesi' programına katılan Yılmaz Özdil, Taksim'i kana bulayan 'canlı bomba' ile ilgili medyanın yaptığı anonslara adeta isyan etti. İşte programdan ilginç diyaloglar:

Ayşenur Arslan: Ölü bir insanın yüzünün biraz da photoshoplanarak gösterilmesi basına dağıtılması doğru mu?

Korkunç yayınlar yapıldı. Neredeyse Hanefi Avcı'ya yıkıyorlardı. Bu eylemin PKK olamayacağı, Avcı'nın kolladığı Devrimci Karargah örgütüne bağlamaya çalıştılar. İçişleri Bakanlığının açıklaması ile PKK'nın içinde iyi PKK'lılar olduğunu ve eylemi kötü pkk'lıların yaptığını ileri sürdüler. Bu kafaya, bu memlekete PKK bile az. Bu gerizekalılığa yapılabilecek bir şey yok.

BU ROBOT RESİM ACZİN GÖSTERGESİ!

Özdil'in isyan sözleri şöyle devam etti:

Bu robot resim önemli bir aczin göstergesi. 2004 senesinde PKK'ya katılmış. Canlı bomba olacak kadar da gözü dönmüş ya da inanmış. İyi eğitimden geçmiş olmalı. Adam istanbul'un göbeğinde kendini patlattı kimliğini bilen yok. İstihbaratçılarımız örgü mü örüyor? Gazetecileri takip edeceklerine terör örgütlerini izlesinler. PKK'nın dağ kadrolarına İstanbul'dan daha çok katılım var. Diyarbakırdan daha çok takip var.

- Neye bağlıyorsun?

Bir şeye bağlamıyorum. Gazeteciyim. Olayı söylüyorum. Adam İstanbul'dan kalkıp dağa çıkmış. Eğitilmiş, İstanbul'a gelmiş, kendini patlatmış. Sen resmini koyuyorsun kim olduğunu bilmek bulmak için. Burada iki türlü acizlik var. Kimse kandil'den geldi demesin. İstanbul'un göbeğinden kalktı geldi.

- Ben medya etiği açısından naif bir yerden yaklaşmıştım. Sen damardan girdin.

Böyle bir faciada bile suçu beğenmediğin sevmediğin insanların üzerine yıkma gayreti görüyoruz.

SAVAŞMA KONUŞLA OLMAZ!

Yılmaz Özdil'in eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. Yeni çehresiyle okurların karşısına çıkan Radikal'in 'Savaşma konuş' sloganını böyle eleştirdi:

Savaşma konuşla filan olmaz. Milli Güvenlik Belgesine girdi. Savaşma Seviş olmalı. O kampanyaya 500 binden daha çok katılım olur. Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlıklı olmamız lazım.

DEVLET JAPON DEVLETİ Mİ?

Müzakere yapan devlet diyorlar. Devlet kim Japon devleti mi? Öcalan olabilecek şeyleri düşünüyor ve istemiş. Neden olmasın? Hakikatleri Araştırma Komisyonu farklı bir pencere. Onu destekliyorum ama başka bir şey anlatmak istiyorum. BDP Milletvekilleri çok başarılı. Biz milletiz. onlar vekil. Biz oy veriyoruz. Bizim haklarımızı korusun, savunsun diye seçiyoruz. Verdiği oyun maksimum karşılığını alan grup BDP seçmeni. Silahla olmuyor. İnsanlar kendilerini öldürüyor.

PKK DÖVE DÖVE NEVRUZ'U KUTLATTI!

PKK'nın döve döe bu ülkeye Nevruz Bayramı'nın kutlattığını iddia eden Özdil devamla şunları söyledi: Ali Bayramoğlu ne yazmış bilmiyorum. Çünkü çay içiyordum, uzun yazılarda kopuyorum. Sıkılıyorum. Silah bırakmaz bu örgüt. Bahar Bayramı'nı silah zoruyla kutlayan tek ülke Türkiye. Kürtler de kutlamazdı Nevruz bayramını. Belki biraz Azeriler kutlardı. PKK döve döve bu ülkeye Nevruz Bayramı'nı kutlattı. Valiler ateşten atlıyor. Soruyorum yakaladığım her valiye eskiden böyle bir şey var mıydı diye, çıt yok. Müzakere yaparsın... İstersen yapma. Başından beri PKK'nın ilk Eruh Baskınından beri bu iş böyle gidiyor.